Φυλακές Κορυδαλλού: Ο ανιχνευτής μετάλλων στην είσοδο ήταν εκτός λειτουργίας για 6 μήνες

Φυλακές Κορυδαλλού: Ο ανιχνευτής μετάλλων στην είσοδο ήταν εκτός λειτουργίας για 6 μήνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εκτός λειτουργίας είχε παραμείνει για περίπου έξι μήνες ο ανιχνευτής μετάλλων στην κύρια πύλη των φυλακών Κορυδαλλού, το 2018, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή». 

Από τον Αύγουστο του 2017 η φύλαξη και ο έλεγχος της κύριας πύλης των φυλακών είχε ανατεθεί στην εξωτερική φρουρά, με τους υπαλλήλους να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την υποστελέχωση. Στις αρχές του επόμενου έτους, κάποιοι υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας αντιλήφθηκαν ότι η μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων δεν λειτουργούσε και ενημέρωσαν αμέσως το υπουργείο.

Όμως οι ημέρες περνούσαν και ουδείς υπεύθυνος είχε εμφανιστεί για να επισκευάσει την μαγνητική πύλη, με τους φύλακες να αντιλαμβάνονται πως ούτε το μηχάνημα ανίχνευσης ναρκωτικών - το οποίο είχε αγοραστεί προ δεκαετίας - είχε λειτουργήσει ποτέ.

Η άτυπη οδηγία

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από το υπουργείο δόθηκε τότε, άτυπα, η οδηγία προς τους υπαλλήλους να προσποιούνται ότι το μηχάνημα λειτουργεί και να υποβάλλουν σε «εικονικό έλεγχο» όσους έμπαιναν στο σωφρονιστικό ίδρυμα, ώστε να μην κινήσουν υποψίες. Οι υπάλληλοι ακολούθησαν την οδηγία αλλά θεωρούσαν δεδομένο πως αργά ή γρήγορα η πληροφορία θα διέρρεε.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή» ο τότε διοικητής είχε αποστείλει τουλάχιστον δύο επιστολές προειδοποιώντας για τον σοβαρό κίνδυνο. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στη δυσκολία προμήθειας ενός συγκεκριμένου ανταλλακτικού από την Ιταλία. Τελικά χρειάστηκαν έξι μήνες για να επισκευαστεί το μηχάνημα και όλο αυτό το διάστημα, η μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων παρέμενε εκτός λειτουργίας, στη μεγαλύτερη φυλακή της Ελλάδας. 

Οι αποκαλύψεις, έρχονται λίγες ώρες μετά την χθεσινή έφοδο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, κατόπιν στοχευόμενων πληροφοριών για την ύπαρξη ναρκωτικών. Οι αξιωματικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων και κινητά τηλέφωνα καθώς και αυτοσχέδια όπλα. 

Άλλωστε στα αρχεία που διατηρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες αντικειμένων που εντοπίστηκαν κατά το παρελθόν στην πύλη, μεταξύ των οποίων πιστόλια, μαχαίρια και σακουλάκια με ναρκωτικά, κρυμμένα μέσα σε τηλεοράσεις, φρούτα και λαχανικά. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ