Η βενζίνη στα νησιά ενδέχεται να φτάσει στα 2 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,40 ευρώ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές εκτιμούν οι εκπρόσωποι των Ελλήνων πρατηριούχων.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου σημείωσε πως η αύξηση της τιμής του αργού θα επηρεάσει σειρά αγροτικών προϊόντων, στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο. Στον ιστότοπό της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως περιμένει «σημαντική αύξηση» στις τιμές όλων των καυσίμων αύριο Τετάρτη.

 

Την Δευτέρα, όταν έλαβε χώρα η μεγάλη άνοδος στην τιμή του αργού, η μέση τιμή της βενζίνης στην επικράτεια έμεινε σταθερή σε γενικές γραμμές σταθερή σε σχέση με την Κυριακή.

 

Η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ήταν αμετάβλητη στα 1,589 ευρώ ενώ η αμόλυβδη 100 οκτανίων αυξήθηκε ελαφρά στα 1,815 ευρώ, έναντι 1,809 την Κυριακή, σύμφωνα με το τακτικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης. Αυτή την περίοδο δεν καταγράφεται κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, όμως η εικόνα θα αλλάξει όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

 

Χθες η τιμή της ποικιλίας Brent έκλεισε στα 69,02 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένη κατά σχεδόν 15%. Σήμερα κινείται ελαφρώς πτωτικά.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ