Ακρόπολη: Λόγω ισχυρών ανέμων δεν λειτουργεί σήμερα το αναβατόριο - Χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ πάλι το μνημείο

Ακρόπολη: Λόγω ισχυρών ανέμων δεν λειτουργεί σήμερα το αναβατόριο - Χωρίς πρόσβαση για ΑμεΑ πάλι το μνημείο Facebook Twitter
2

Για ακόμη μια φορά, η πρόσβαση για τα ΑμεΑ στην Ακρόπολη εμποδίζετα,ι καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας για το αναβατόριο.

Αφορμή σήμερα δεν είναι κάποια βλάβη, αλλά οι ισχυροί άνεμοι στην Αθήνα. Αυτό ωστόσο είναι μια ακόμη υπενθύμιση πως το ζήτημα προσβασιμότητας πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα και να λυθεί άμεσα από την τωρινή κυβέρνηση καθώς για πολλοστή φορά το κορυφαίο μνημείο της χώρας είναι απροσπέλαστο για τα ΑμεΑ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του αναβατορίου στην Ακρόπολη λόγω των ισχυρών ανέμων.

«Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην Αττική, και προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, αναστέλλεται προσωρινώς η λειτουργία του αναβατορίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μέχρι την ομαλοποίηση των καιρικών συνθηκών«, αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως το αναβατόριο ήταν εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα την περασμένη χρονιά εξαιτίας βλάβης. Ωστόσο και μέσα στο καλοκαίρι τέθηκε ξανά -για τον ίδιο λόγο - τουλάχιστον δύο φορές εκτός λειτουργίας. Στα τέλη Αυγούστου,  σε σύσκεψη του Υπουργείου, ανάμεσα στα όσα ζητήθηκαν ήταν η αντικατάσταση του αναβατορίου.

Η υπουργός Λίνα Μενδώνη, αναφέρθηκε τότε στα παράπονα που εκφράζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, λόγω των συχνών προβλημάτων που παρουσιάζονται στο αναβατόριο. Η υπουργός ζήτησε άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταλήξουν στις απαιτούμενες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, η ολοκληρωμένη πρότασή τους θα πρέπει να κατατεθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Όπως είπε η κ. Μενδώνη, καταβάλλεται προσπάθεια το κόστος της αντικατάστασης να καλυφθεί με ιδιωτική χορηγία, ώστε να συντμηθούν οι χρόνοι, ενώ όλες οι εργασίες επιβάλλεται να ολοκληρωθούν εγκαίρως. Το νέο αναβατόριο θα είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει το κοινό τον Απρίλιο του 2020. «Θέλουμε μία ασφαλή και σωστή λύση, αφού συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες. Δεν μπορεί να εκτίθεται η χώρα», είπε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία ζήτησε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών να σπεύσει να αποκαταστήσει την προβληματική διαδρομή, που οδηγεί ως το αναβατόριο, καθώς παρουσιάζει έντονη κλίση και φθαρμένο οδόστρωμα. Η υπουργός ζήτησε να αντιμετωπιστούν οι παλαιότερες αστοχίες και η διαδρομή να διαμορφωθεί καταλλήλως, ώστε να μπορεί να κινηθεί με άνεση ηλεκτρικό αμαξίδιο

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
και γιατί δεν τέθηκαν οι σωστες προδιαγραφές για το αναβατόριο από την αρχή;η Μενδώνη ήταν γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ τότε και θα ξέρει.
"Για ακόμη μια φορά, η πρόσβαση για τα ΑμεΑ στην Ακρόπολη εμποδίζετα,ι καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας για το αναβατόριο. Αφορμή σήμερα δεν είναι κάποια βλάβη, αλλά οι ισχυροί άνεμοι στην Αθήνα. Αυτό ωστόσο είναι μια ακόμη υπενθύμιση πως το ζήτημα προσβασιμότητας πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα και να λυθεί άμεσα από την τωρινή κυβέρνηση καθώς για πολλοστή φορά το κορυφαίο μνημείο της χώρας είναι απροσπέλαστο για τα ΑμεΑ. Πηγή: www.lifo.grKαι τι ακριβώς προτείνετε; Να ΜΗΝ τηρηθούν οι διαδικασίες ασφαλείας (που ισχύουν σε αυτή την περίπτωση πολλά χρόνια); Αν κάποιος σας ακούσει και συμβεί κάτι, τι ακριβώς θα γράψετε (και τότε δικαίως) ,,,Ακόμη και το αναβατώριο να αλλάξει και ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ αυτό το θέμα "ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ" μπορεί και να ξαναεμφανιστεί.Λόγω ανέμων δεν ταξιδεύουν και τα πλοία ενώ σε άλλες χώρες όταν φυσάει πολύ δεν επιτρέπουν ούτε τα δίκυκλα σε μεγάλες λεωφόρους.ΥΓ Ελπίζω να μη μου γράψει κανείς για plan b χωρίς να αντιπροτείνει κάτι τεκμηριωμένο