Τραγωδία στο λούνα παρκ: Έλεγχος στο παιχνίδι που σκοτώθηκε η 14χρονη στον Βόλο

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Έλεγχος στο παιχνίδι που σκοτώθηκε η 14χρονη στον Βόλο Facebook Twitter
Φωτογραφία Magnesianews.gr
0

Ολοκληρώθηκε ο τεχνικός έλεγχος των εμπειρογνωμόνων στο παιχνίδι του λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου, όπου μία ανήλικη κοπέλα έχασε τη ζωή της στα τέλη Αυγούστου. 

Όπως μετέδωσε σήμερα το magnesianews.gr, ειδικοί πραγματογνώμονες έλεγξαν χθες το μοιραίο παιχνίδι. Η επιτόπια έρευνα διήρκεσε συνολικά τρεις ώρες και το επίσημο πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου 20 ημέρες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό μέσο, οι ειδικοί δεν φαίνεται να εντόπισαν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του «χαλιού», από το οποίο εκσφενδονίστηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα η 14χρονη μαθήτρια, το βράδυ της 30ης Αυγούστου. Το δυστύχημα είχε συμβεί περίπου μία ώρα πριν τη λήξη μιας εμποροπανήγυρης στον Αλμυρό. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, Χρήστο Νάστο, οι τρεις μηχανολόγοι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Αστυνομία, παρουσία τεχνικού συμβούλου που όρισε η ιδιοκτήτρια, έκαναν έλεγχο των τεχνικών προδιαγραφών αλλά και της λειτουργίας του μηχανήματος. Μόλις συνταχθεί, το πόρισμα των πραγματογνωμόνων θα παραδοθεί στην αστυνομία, ώστε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Οι μαρτυρίες για το δυστύχημα

Το μοιραίο βράδυ, η 14χρονη έπεσε από το παιχνίδι και τραυματίστηκε θανάσιμα, μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων επισκεπτών του λούνα παρκ. Η ανήλικη κοπέλα εκσφενδονίστηκε και έπεσε στο «ταψί», όπου σφηνώθηκε κάτω από τον σιδερένιο μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο απεγκλώβισαν την 14χρονη που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όμως το κορίτσι υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 που επικαλείται μαρτυρίες, όλα συνέβησαν όταν η 14χρονη σηκώθηκε όρθια μαζί με τους φίλους της με τα χέρια ψηλά, επιχειρώντας να βγάλουν μια φωτογραφία. 

Ωστόσο διαφορετική είναι η εικόνα που σκιαγραφεί η μαρτυρία μιας μητέρας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο παιχνίδι μαζί με την κόρη της. Σύμφωνα με την γυναίκα, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα - είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του - και όσοι βρίσκονταν σε αυτό τρομοκρατήθηκαν και άρχισαν να ουρλιάζουν. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει τρόπος αυξομείωσης της ταχύτητας»

Ο 27χρονος χειριστής από το Μπαγκλαντές εμφανίστηκε λίγες ημέρες αργότερα στο αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού και ισχυρίστηκε στην κατάθεση του ότι εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε την οργή των συγγενών. «Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή. Εξ' όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές» επισημαίνει ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος.

Με πληροφορίες από Magnesianews.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM