Προειδοποίηση meteo: Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Προειδοποίηση meteo: Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας από σήμερα, με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, να εκδίδει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα στα ηπειρωτικά και ειδικότερα στην Ήπειρο, τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, στα ορεινά και ημιορεινά κεντρικά ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.

Προειδοποίηση meteo: Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Facebook Twitter
Εκτιμώμενα ύψη βροχής κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/09/2019. Με κύκλους σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τοπικές χαλαζοπτώσεις και έντονα φαινόμενα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια.

Για αυτό η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ότι «ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια των φαινομένων, δηλαδή τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης».

Προειδοποίηση meteo: Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Facebook Twitter
Χάρτης καιρικών συνθηκών οδικού δικτύου κατά τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2019, από την υπηρεσία ROADS.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου αναμένονται σήμερα Τρίτη.

Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή σποραδικής καταιγίδας στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ