Μυτιλήνη: Ξεκίνησε η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών

Μυτιλήνη: Ξεκίνησε η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών Facebook Twitter
Οι πρώτοι 640 πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στο πλοίο "Καλντέρα Βιστα"
1

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα χαράματα σήμερα, στη Μυτιλήνη η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Οι πρώτοι 640 άνθρωποι θα επιβιβαστούν στις 8 το πρωί στο το πλοίο "Καλντέρα Βιστα" με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν με το πλοιο "Άκουα Μπλου" στις 12 το μεσημέρι κι αυτοί για τη Θεσσαλονίκη.

Και οι 1500 άνθρωποι θα μεταφερθούν στον καταυλισμό στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης και του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το Σάββατο.

Η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο καταυλισμός της Μόριας, που πλέον έφτασε να έχει 10.241 πρόσφυγες και μετανάστες.. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η λέξη κλειδί για το μεταναστευτικό είναι η άμεση επαναπροώθηση των μη προσφύγων στις χώρες τους.υγ.Μη πρόσφυγες είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών στη χώρα μας.