Επιστρέφουν σε «μάχιμες θέσεις» 86 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ - Για ταχύτερη απονομή συντάξεων

Επιστρέφουν σε «μάχιμες θέσεις» 86 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ - Για ταχύτερη απονομή συντάξεων Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως από σήμερα επιστρέφουν σε «μάχιμες θέσεις» 86 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ προκειμένου να γίνει ταχύτερη η απονομή συντάξεων.

Την επιστροφή από σήμερα 86 υπαλλήλων «στις μάχιμες θέσεις απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ», αυξάνοντας με αυτόν τρόπο κατά 17,2% τη δύναμη στα τμήματα που έχουν αναλάβει τις 270.000 και πλέον εκκρεμότητες, γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υπόθέσεων Γιάννης Βρούτσης. 

«Με επείγουσα εντολή επέστρεψαν από σήμερα 86 υπάλληλοι στις μάχιμες θέσεις απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ που είχαν απομακρυνθεί το 2018 & 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι αυξήσαμε κατά 17,2% την δύναμη στα τμήματα που έχουν αναλάβει τις 270000 & πλέον εκκρεμότητες που μας άφησαν "κληρονομιά"», γράφει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο υπουργός.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «η επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού -το οποίο είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας- θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μέχρι σήμερα υποστελεχωμένων τμημάτων απονομής συντάξεων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας».

Οι 86 υπάλληλοι θα προστεθούν στους 502 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ (ποσοστιαία αύξηση 17,13%) και τα συνολικά 588 στελέχη των τμημάτων απονομής συντάξεων θα διατεθούν στο κρίσιμο πεδίο της εκκαθάρισης και απόδοσης των 470.000 εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων, «μία "ανοικτή πληγή " της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία κληρονόμησε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

«Αισθανόμαστε την ευθύνη και το καθήκον μας μπροστά στην τραγική εικόνα των εκατοντάδων χιλιάδων απομάχων του εργασιακού βίου που δίκαια και απεγνωσμένα ζητούν να λάβουν την σύνταξή τους» σημείωσε, επίσης, στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και καταλήγοντας τόνισε: «Είμαστε κοντά στους πολίτες και δεν θα μείνουμε ούτε στιγμή αδρανείς καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις που εν τέλει θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στην χώρα, της ψηφιακής σύνταξης μέσα από το πληροφοριακό σύστημα "ΑΤΛΑΣ "».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια