ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη - Ποιες περιοχές αφορά

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη - Ποιες περιοχές αφορά Facebook Twitter
0

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Πέμπτη προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για ακόμη μια ημέρα, αύριο Πέμπτη παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τρεις περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες: Αττικής, Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα) και Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία).

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη - Ποιες περιοχές αφορά Facebook Twitter

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM