Ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον πρώτο επιτυχόντα της Ιατρικής Αθηνών

Ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον πρώτο επιτυχόντα της Ιατρικής Αθηνών Facebook Twitter
12

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα, με τον πρώτο επιτυχόντα στην Ιατρική Αθηνών, Γιάννη Ιατρού.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον μαθητή προκειμένου να τον συγχαρεί για την εξαιρετική επίδοσή του στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Με 19.753 μόρια ο Γιάννης Ιατρού πέρασε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήξερα ότι τα έχω πάει καλά, αλλά μου ήρθε σαν αστροπελέκι σήμερα», είπε ο Γιάννης μιλώντας νωρίτερα στο δελτίο του Open.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τον ρώτησε πώς απέκτησε ενδιαφέρον για την Ιατρική, ζήτησε να μάθει τους στόχους του για το μέλλον και του ευχήθηκε «καλή αρχή» στη φοιτητική ζωή που ξεκινά για εκείνον σε λίγες ημέρες.

Λίγο νωρίτερα, με μήνυμά του στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε σε όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών ενώ στάθηκε και σε όσους δεν τα κατάφεραν.

«Κάθε χρόνο αυτή η μέρα φωτίζει ιστορίες ανθρώπων που ξεχωρίζουν για την επιμονή τους, τις δυσκολίες που έχουν υπερβεί, και τη προσπάθειά τους που έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ιστορίες που μας γεμίζουν θαυμασμό και αισιοδοξία.

Ιστορίες όπως αυτή της 44χρονης Σωτηρίας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, που πέρασε πρώτη στο τμήμα Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και της 47χρονης Σμαράγδας, μητέρας δύο παιδιών, που πέρασε πρώτη στην Ιατρική Λάρισας.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα γνώσεις και ευκαιρίες. Η δική σας πρόκληση είναι να τα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Να τα ζήσετε και φυσικά να τα χαρείτε!

Η δική μας πρόκληση είναι να σας εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα είστε ελεύθεροι να εκφραστείτε, να προβληματιστείτε, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Θέλουμε τα πανεπιστήμιά μας να είναι ανοιχτά, να προσφέρουν ακόμη περισσότερες εμπειρίες και ευκαιρίες, να βελτιώνονται και να εξελίσσονται συνεχώς.

Θέλω όμως να σταθώ και σε όσους δεν τα κατάφεραν ή δεν πέτυχαν το στόχο τους. Η ζωή έχει και απογοητεύσεις αλλά ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουμε είναι αυτό που στο τέλος καθορίζει την πορεία μας. Και αυτό είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρετε οι ίδιοι: μόνο όσοι αποφασίζουν πως απέτυχαν, πράγματι τελικά αποτυγχάνουν. Μην απογοητεύεστε! Αποφασίστε να πεισμώσετε! Και να αδράξετε την επόμενη ευκαιρία να πετύχετε το στόχο σας, όποιος κι αν είναι αυτός.

Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Λα'ι'κισμος. Θυμιζει τα συγχαρητηρια πολιτικων σε αθλητες κι ομαδες που πρωταγωνιστουν διχως την βοηθεια του κρατους. Αντι να κανει τηλεφωνηματα στους νικητες να φροντισει να φτιαξει το δωρεαν εκπαιδευτικο συστημα, ετσι ωστε δεκαδες χιλιαδες οικογενειες να μη ξοδευουν σε φροντιστηρια, εκατονταδες εκατομμυρια ευρω το χρονο.
Τι ακριβώς σε χάλασε,οτι δεν είσαι εσυ ο πρώτος στην ιατρική ή ότι ένας πρωθυπουργός προβαίνει σε μια πολυ ευγενική και ανθρώπινη κίνηση;;;Διότι όλα τα άλλα που περιγράφεις δεν κινδυνεύουν να διαγραφουν απ τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας πίστεψε με.
Κι ο Τσιπρας τα ιδια εκανε. Κι ο Παυλοπουλος τα ιδια εκανε. Ξεχνας τις βραβευσεις πρωταθλητων που επισημα ειχαν δηλωσει οτι το κρατος ΔΕ τους βοηθησε ; Αυτο που λεω λοιπον, μιας και γιατρος ποτε μου δεν ηθελα να γινω, ειναι οτι τετοιου ειδους κινησεις ειναι ανεξοδες και πολιτικα λα'ι'κιστικες. Γιατι δεν ειναι δουλεια των πολιτικων να επιβραβευουν ακαδημα'ι'κες επιτυχιες. Απεναντιας δουλεια τους ειναι να ρεφορμαρουν τα οπως αναφερεις "κακως κειμενα" της χωρας που κυβερνουν. Αλλα αυτο εχει πολιτικο κοστος. Θελει πολιτικο κυρος, ειλικρινεια και τολμη. Αυτα που λειπουν απο τους πολιτικους μας... Και στην προκειμενη περιπτωση εμπεριεχει και εναν βαθμο υποκρισιας. Γιατι αναφερεται σε ενα εκπαιδευτικο ισντιτουτο ο ιδιος πετυχε αλλα δε φοιτησε, αφου φοιτησε στο εξωτερικο. Αν αυτο δεν ειναι λα'ι'κισμος, τοτε ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι.Αρκετα με τα ανεξοδα επικοινωνιακα και τα βραβεια. Τα ανεξοδα τηλεφωνηματα και την αεροπειρατεια αυτονομων επιτυχιων. Αυτο που θελει ο λαος μας ειναι πολιτικες αλλαγες και αποτελεσματα. Ανθρωπινο και ευγενικο ειναι το δωρεαν συστημα εκπαιδευσης μας να γινει πραγματικα δωρεαν οχι μονο κατ ονομα.
Νικο ξέρεις κάτι,είναι λίγο αντιφατικό,να μιλάς για λαϊκισμό,όταν έχεις κάνει τέτοια ανάλυση για ενα τηλεφώνημα.Να τον καλούσε στο Μαξίμου με τυμπανοκρουσίες το συζητούσαμε.Τα στραβά του παρελθόντος και της κυβέρνησης που πρεσβεύει ο κουλης,τα ξερουμε με επακόλουθο κατι πολυ χειροτερο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι ενα πρόσωπο καινούργιο,ίσως λίγο σοφότεροι απο παλαιότερα ατοπήματα και θα ηταν στρουθοκαμηλισμός να μη παραδεχτούμε οτι σε λίγο χρονικό διάστημα έχει κάνει κάποια απαραίτητα και αυτονόητα.Οπως ο καθαριδμος στο Μάτι και το ξεβρωμισμα στα εξαρχεια,που καποιοι πικραμενοι συριζαίοι,αν ειναι δυνατον το αποκάλεσαν γροθιά στη Δημοκρατία.Ειναι Δημοκρατικος χώρος ενα αντρο εμπορων ναρκωτικων,προαγωγων και στοιβαγμενων ψυχων σε αθλιες συνθηκες;;,Εχει πολυ δρομο ο κουλης
mimikos - Αρχιζεις με ειρωνιες. Σου απαντω οτι αναφερομαι σε ολη την πολιτικη ταξη, οχι μονο στον Μητσοτακη. Εχω αναλογες αναρτησεις για Τσιπρα, Παυλοπουλο και πολλους αλλους πολιτικους. Μου απαντας οτι ειμαι αντιφατικος γιατι εγω λα'ι'κιζω που σου απαντησα με αναλυση ! ( στο σημειο αυτο με εχεις χασει )... Συνεχιζεις με την αποδοση του εργου της καινουργιας κυβερνησης, λες και το θεμα μας ειναι η Νεα Δημοκρατια κι οχι η συμπεριφορα-κηδεμονα του πρωθυπουργου ( που ουτε καινουργιος ειναι αφου προερχεται απο πολιτικο τζακι τοσο παλιο που θα κανε ακομη και ενα φιλιππινεζο πολιτικο να κοκκινισει απο ντροπη : Μαρκος, Εστραδα, Ντουτερτε κοκ ), μιλα για ενα πανεπιστημιο που δε γνωριζει και για ευκαιριες που δε χρειαστηκε να εχει γιατι ολες οι επαγγελματικες πορτες ηταν ορθανοιχτες γι αυτον λογω του ονοματος του - οπως ο ιδιος ειχε πει σε παλια συνεντευξη στη Σταη ). Κρινω και καταδικαζω την υποκρισια του να μιλα για πραγματα που δε ξερει λοιπον και θα συνεχισω να το κανω για οποιον πολιτικο - οποιασδηποτε παραταξης - θεωρει τη χωρα τσιφλικι του και τα αφεντικα του ( ολους εμας τους πολιτες δηλαδη ) παιδια του. Να χεις ορεξη να με διαβαζεις στο μελλον φιλε μου.
Ο κύριος Τσίρπας μπορεί να πάρει τηλέφωνο τον πιο κουμπούρα και να του πει, δεν πειράζει αδερφέ, στην Ελλάδα είσαι, μπορεί να φτάσεις από ειδικός σύμβουλος πρωθυπουργού μέχρι και Πρωθυπουργός. Μην χαλιέσαι.