Εξοργίζουν οι δηλώσεις Μπαλάσκα: «Σκόνη» οι πρόσφυγες και «σκουπίδια» οι καταληψίες στα Εξάρχεια

Εξοργίζουν οι δηλώσεις Μπαλάσκα: «Σκόνη» οι πρόσφυγες και «σκουπίδια» οι καταληψίες στα Εξάρχεια Facebook Twitter
4

Σάλο και οργή προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας σχετικά με τα Εξάρχεια.

Εκατοντάδες χρήστες στα social media είναι οργισμένοι και επικρίνουν τις δηλώσεις που έγιναν σήμερα στον αέρα εκπομπής.

«Εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας, ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Αστυνομία -και δεν θα το δέχονταν οι αστυνομικοί- να μπούμε ως ταύρος εν υαλοπωλείο ή σαν στρατός ή να κάνουμε εμείς Κύρου ανάβαση ή να κάνουμε την κάθοδο των μυρίων», είπε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας μιλώντας για την επιχείρηση στα Εξάρχεια.

Σχολιάζοντας στην συνέχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Ξέρετε κάτι, έτσι για το δια ταύτα, 100 άνθρωποι, οι οποίοι είναι μετανάστες και βρέθηκαν εκεί μέσα, είναι 100 κακομοίρηδες, 100 άνθρωποι που έχουν ανάγκες υγειονομικές, περίθαλψης, φαγητού. Δεν γνωρίζουμε πώς ήταν εκεί, ποιους πληρώνουν και ήταν εκεί, ποιοι διαφύλασσαν τους χώρους που ήταν μέσα».

Σε εκείνο το σημείο, η δημοσιογράφος της εκπομπής επανέλαβε τη φράση του με την ηλεκτρική σκούπα, σε μια προσπάθεια να του δώσει την δυνατότητα να ανακαλέσει, δηλώνοντας βέβαιη ότι με τον όρο «σκουπίδια» ο ίδιος εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας.

«Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;» ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, με τον συμπαρουσιαστή της να προσθέτει: «Όχι τους ανθρώπους;». 

Ωστόσο ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε: «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν είναι καίριο θέμα για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, όταν αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

 
Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δεδομένου ότι ο εν λόγω τύπος έχει μια εμμονή με τα σκουπίδια, μήπως θα έπρεπε να μεταταγεί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου της αρεσκείας του; Αν ανταλλάξει το πιστόλι και το γκλομπ του αστυνομικού με το φαράσι του οδοκαθαριστή ή με τη μάσκα και τα γάντια του σκουπιδιάρη, ενδεχομένως να μεταβληθεί, από δημόσιος κίνδυνος που είναι σήμερα, σε ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέλος της κοινωνίας.
Γενικά για όλο τον δημόσιο συνδικαλισμό (παρεμπιπτόντως, "κρατικοδίαιτο" κατά κάποιον παραιτηθέντα επί και από ΣΥΡΙΖΑ διορισμένο πρόεδρο, εξ αιτίας του) : Δουλειά τους είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η διεκδίκηση των εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου τους. Που ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ να εκτελούν τις εντολές της δημοκρατικά και νόμιμα ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ εκάστοτε κυβέρνησης.Δουλειά τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι πολιτικές αναλύσεις και η παραγωγή πολιτικής.Και εγώ σαν πολίτης, αναρωτιέμαι αν οι ώρες που γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι θα έπρεπε να θεωρούνται ώρες εργασίας τους ή όχι (των συνδικαλιστών).Νομίζω σαν κοινωνία πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια της ανοχής μας σε αυτού του είδους τον συνδικαλισμό, που "φύτρωσε" επί ΠΑΣΟΚ και έκτοτε "αναπτύχθηκε" σε σχέση δούναι - λαβείν που καμία σχέση δεν έχει με την κοινωνία.Τουναντίον, 9 στις 10 φορές, λειτουργεί καταχρηστικά σε βάρος της κοινωνίας.