ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οργή για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνο με το όχημά του

Οργή για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνο με το όχημά του Facebook Twitter
6

Οργή προκάλεσε στην κοινή γνώμη στο Αίγιο, η απόφαση εισαγγελέα από το ναυτοδικείο Πειραιά, να αφεθεί ελεύθερος ο 28χρονος οδηγός που χθες παρέσυρε και σκότωσε μια γιαγιά και το εγγόνι της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο 28χρονος είναι στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως χθες εγκατέλειψε στο δρόμο τα δύο θύματά του. Μάλιστα, ο 28χρονος για να γλιτώσει τη σύλληψη προσπάθησε να πηδήξει στη θάλασσα, κάτι που προκαλεί ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας από το ναυτοδικείο Πειραιά, έκρινε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ότι ο άνθρωπος αυτός, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και χθες στις 12 το βράδυ ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Κατά το ρεπορτάζ δόθηκε προφορική εντολή από τον εισαγγελέα. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής δεν είναι γνωστό, αλλά αναφέρεται πως συντάχθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε πρώτη φάση.

 
Ελλάδα
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι πλημμέλημα (πρακτικά δεν πολύ δύσκολα κάνεις φυλακή). Πλέον, με τον νέο ποινικό κώδικα προβλέπεται κακουργηματική ποινή για όσους οδηγούν επικίνδυνα με αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων. Εδώ υπάρχει προφανής αμέλεια, δεν υπάρχει δόλος, αυτά έχουν λυθεί.
μεταξύ της αμέλειας και του δόλου θα πρέπει να υπάρξει και μία άλλη περιγραφή που α συμπεριλαμβάνει συμπεριφορές που ενώ ξέρεις ότι υιοθετώντας τες αποτελείς κίνδυνο για τους άλλους, όπως με το παθητικό κάπνισμα.
Πιθανόν να δεχόμουν το 'εξ αμελείας' αν μετά το ατύχημα έμενε εκεί και έδινε βοήθεια στα θύματα του. Από την στιγμή που τα εγκατέλειψε στο δρόμο και προσπάθησε να διαφύγει δεν ισχύει η αμέλεια·υπάρχει δόλος.