Γαλατάς: Απαγορεύτηκαν οι πτήσεις ελικοπτέρων για τουλάχιστον 3 μήνες

Γαλατάς: Απαγορεύτηκαν οι πτήσεις ελικοπτέρων για τουλάχιστον 3 μήνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, απαγορεύθηκαν οι πτήσεις ελικοπτέρων στην περιοχή του Γαλατά, με ΝΟΤΑΜ (σ.σ ειδοποίηση) που εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα εκδόθηκε 3μηνη NOTAM, με την οποία απαγορεύονται πτήσεις ελικοπτέρων στην εν λόγω περιοχή, εξαιτίας της διεξαγωγής των ερευνών για τα ακριβή αίτια του τραγικού δυστυχήματος, με την πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Από τους περιορισμούς της ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται μονό πτήσεις του ΕΚΑΒ, ελικοπτέρων του στρατού κ.λπ. Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες εντός τριμήνου, θα δοθεί εκ νέου ΝΟΤΑΜ από την ΥΠΑ. Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Το χρονικό

Το μεσημέρι της Τρίτης, ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας απογειώθηκε από ελικοδρόμιο χωρίς άδεια, στον Γαλατά, και δεκαπέντε δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε πάνω σε καλώδια μέσης τάσης που μετέφεραν ηλεκτρικό ρεύμα στον Πόρο. Αμέσως προκλήθηκε έκρηξη και το ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, σε βάθος περίπου πέντε μέτρων. 

Από την καμπίνα του ελικοπτέρου ανασύρθηκαν νεκροί τόσο οι δύο Ρώσοι τουρίστες όσο και ο Έλληνας πιλότος. Όπως προέκυψε αργότερα, η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων είχε ενημερώσει πριν 15 μήνες τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ και την Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον κίνδυνο που προέκυπτε από τα καλώδια της ΔΕΗ. Χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ, στον απόηχο της τραγικής κατάληξης. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM