Λάρισα: Αστυνομικός κατασκεύασε αμαξίδιο παραλίας για ΑμεΑ

Λάρισα: Αστυνομικός κατασκεύασε αμαξίδιο παραλίας για ΑμεΑ Facebook Twitter
1

Ένας αστυνομικός στη Λάρισα κατασκεύασε για συμπολίτη του με αναπηρία ειδικό αμαξίδιο για να μπορεί να έχει πρόσβαση στην παραλία της Αλεξανδρινής.

Ένα αμαξίδιο που χρειάστηκε κυρίως μεράκι για να κατασκευαστεί και μπορούν να το χρησιμοποιούν ελεύθερα όσα άτομα με αναπηρίες θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα και μέχρι πρότινος μπορούσαν μονάχα να τη βλέπουν.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθερία, εξηγεί: «Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας που θα έβλεπε έναν συμπολίτη του να μην μπορεί να πλησιάσει στη θάλασσα. Ξέρω από προσωπική πείρα τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες και από τη στιγμή που μπορούσα να κάνω κάτι για να βοηθήσω, δεν θα μπορούσα να μείνω άπραγος».

Με μια πένσα, ένα τρυπάνι και μια καρέκλα ο Χάρης Μητσιάκος κατασκεύασε το αμαξίδιο, τοποθετώντας ρόδες που δεν βουλιάζουν στην άμμο και μεταφέρουν εύκολα τον χρήστη του μέσα στο νερό.

Αφορμή μπορεί να στάθηκε ο γείτονάς του, που λόγω ακρωτηριασμού στο πόδι βρισκόταν σε αμαξίδιο και απολάμβανε τη θάλασσα από τον δρόμο, αφού δεν μπορούσε το αμαξίδιό του να μπει στην άμμο, όμως πλέον μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλα τα άτομα με αναπηρίες.

Με πληροφορίες από eleftheria.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια