Τουριστική κατάρρευση στη Σαμοθράκη: Δωμάτια από 10€ μετά τον αποκλεισμό

Τουριστική κατάρρευση στη Σαμοθράκη: Δωμάτια από 10€ μετά τον αποκλεισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη κατακρημνίστηκε μετά τον πολυήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού, που εγκλώβισε εκατοντάδες επισκέπτες οδηγώντας ακόμα και σε έλλειψη αγαθών. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρηματιών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλήνια, η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη κατά 60% με 70%, μετά τις βλάβες στα πλοία που σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την υποδομή του λιμανιού, είχαν σαν αποτέλεσμα την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα για ημέρες. 

Αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις είναι σχεδόν άδειες και, σύμφωνα με τον κ. Γλήνια, οι επιχειρηματίες νοικιάζουν πλέον δωμάτια έναντι 10 ή 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ενδεικτική είναι και η κατάσταση σε ξενοδοχεία τριών αστέρων, που κατέβασαν τις τιμές τους από τα 70-80 ευρώ στα 35 με 45 ευρώ ημερησίως.

«Θα παραδώσουμε τα κλειδιά των επιχειρήσεων στην Πολιτεία»

Σύμφωνα με τον κ. Γλήνια που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», το μόνο άμεσο μέτρο προβολής του νησιού που υλοποιήθηκε ήταν μια διαφημιστική καμπάνια στη Ρουμανία από όπου προέρχονται οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες στη Σαμοθράκη. Φορείς της Σαμοθράκης συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμό, Χάρη Θεοχάρη.

«Όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ενίσχυσης, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να βγάλουμε το χειμώνα, αφού είναι τεράστια η οικονομική καταστροφή που υποστήκαμε. Αν δε δούμε άμεσα μέτρα, όλοι οι επιχειρηματίες θα παραδώσουμε στην Πολιτεία τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Είναι αδύνατο να έχουμε τουρισμό στο νησί, εφόσον δεν υπάρχουν καθημερινά σταθερά δρομολόγια με την Αλεξανδρούπολη, ώστε να ξέρει και ο κόσμος τι να κάνει. Σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων ανακοινώνονται κάθε μέρα για την επόμενη», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Σαμοθράκης.


Όπως μετέφερε ο κ. Γλήνιας, ο υπουργός Τουρισμού δεσμεύθηκε για μία ευρύτερη καμπάνια προβολής του νησιού σε διάφορες χώρες, με ορίζοντα τριετίας ή τετραετίας. Παράλληλα ο κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε να έρθει σε επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για σταθερά και επιδοτούμενα δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στο ίδιο πλαίσιο θα ζητηθεί να γίνουν γνωστά, το αργότερο μέχρι αύριο, όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το νησί, έως το τέλος Οκτωβρίου (σ.σ που θα ολοκληρωθεί η υφιστάμενη σύμβαση με πλοιοκτήτρια εταιρεία).

Από την πλευρά τους οι φορείς του νησιού ζήτησαν φορολογικές ελαφρύνσεις για φέτος και την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στη Σαμοθράκη. «Ζητήσαμε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το μεγάλο κάμπινγκ στα Θερμά, το οποίο παραμένει κλειστό εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών και να ανοίξει το μουσείο του νησιού μας, που εδώ και πέντε χρόνια, μετά την ανακαίνιση που του έγινε, παραμένει κλειστό, επειδή δεν εκδόθηκε η προκήρυξη για προμήθεια προθηκών για τα ευρήματα», καταλήγει ο κ. Γλήνιας.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ναι, εντάξει. Ελληναράδικη επιχειρηματικότητα. Από τη μία ασφυκτιούμε από τον "εναγκαλισμό" του κράτους, από την άλλη στα ζόρικα "που είναι το κράτος;". Θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν φροντίσει να μισθώσουν σε μόνιμη βάση τακτική ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την Αλεξανδρούπολη. Και ας ξεχάσουν την καραμέλα με τα επιδοτούμενα δρομολόγια, κάθε καλοκαίρι γίνεται χαμός με τις αφίξεις στο νησί. Ιδιωτικη πρωτοβουλία και παραμύθια της Χαλιμάς.
Τι κρίμα να βλέπεις το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο να κατακρημνίζεται! Μα 10 ευρώ την βραδιά για μία ανήλιαγη καμαρούλα 2x2 που λίγες μέρες πριν σου την χρέωναν 80ευρο;
Χρειαζονται αμεσα μετρα ενισχυσης αλλιως δε θα βγαλουν το χειμωνα...Δηλαδη τι χρειαζονται;Να πληρωσουμε εμεις οι υπολοιποι φορολογουμενοι τη χασουρα τους;Και τα λεφτα πουχετε στις τραπεζες απο τα κερδη των προηγουμενων ετων;Ναι, στο δρομο θα μεινετε ολοι, σας πιστεψαμε!Αυτο σημαινει επιχειρηματικοτητα:Οταν πας καλα κερδιζεις, οταν τα πραγματα δεν πανε (για.οποιαδηποτε λογο) χανεις!