Ο Αμβρόσιος παραιτήθηκε από Μητροπολίτης - Το ανακοίνωσε στη λειτουργία στα Καλάβρυτα

Ο Αμβρόσιος παραιτήθηκε από Μητροπολίτης - Το ανακοίνωσε στη λειτουργία στα Καλάβρυτα Facebook Twitter
14

O Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος παραιτήθηκε από την θέση του μητροπολίτη ενώ έκανε και την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων.

Η είδηση ήταν γνωστή από μέρες αλλά, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγινε σεβαστή η επιθυμία του Μητροπολίτη να την κάνει γνωστή ο ίδιος.

Ξεκινά η διαδικασία της διαδοχής 

Η παραίτηση υπογράφηκε χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης και αύριο κατατίθεται επισήμως η παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησης που υπέβαλλε ο Αμβρόσιος, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, βρέθηκε o απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό. 

 
Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM