Συνελήφθη ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου με έναν νεκρό και έναν τραυματία, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Πατήσια.

 

Όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία, για την ανθρωποκτονία ενός 42χρονου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 35χρονου, συνελήφθη ένας 56χρονος.

 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία. Η σύλληψη του δράστη έγινε σπίτι του μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

 

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης», αναφέρει η ΕΛΑΣ, «μετά από λογομαχία που προηγήθηκε μεταξύ θαμώνων του καταστήματος, για ασήμαντη αφορμή, ο δράστης έφυγε από τον χώρο και επανήλθε κρατώντας πιστόλι, με το οποίο έβαλλε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια κατά των δύο προαναφερομένων προσώπων, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ημεδαπό και σοβαρά τον αλλοδαπό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε».

 

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράση βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα και δεκάδες φυσίγγια. Ο 52χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

 

Συνελήφθη ο δράστης της σημερινής ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας έξω από κατάστημα στα Πατήσια

 

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία 42χρονου ημεδαπού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου αλλοδαπού, πράξεις που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Πατήσια.

 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για τα παραπάνω αδικήματα.

 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά από λογομαχία που προηγήθηκε μεταξύ θαμώνων του καταστήματος, για ασήμαντη αφορμή, ο δράστης έφυγε από τον χώρο και επανήλθε κρατώντας πιστόλι, με το οποίο έβαλλε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια κατά των δύο προαναφερομένων προσώπων, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ημεδαπό και σοβαρά τον αλλοδαπό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε.

 

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής /Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, η οποία κατάφερε άμεσα να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του δράστη και να εντοπίσει την οικία διαμονής του, όπου και συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

 

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια, δύο κουτιά με εβδομήντα δύο φυσίγγια, καθώς και πιστόλι κρότου με δέκα φυσίγγια.

 

Ο δράστης οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.