Πόρτο Χέλι: Τα πρώτα ευρήματα για τη φονική σύγκρουση των σκαφών

Πόρτο Χέλι: Τα πρώτα ευρήματα για τη φονική σύγκρουση των σκαφών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη φονική σύγκρουση δύο σκαφών, το βράδυ της Παρασκευής στο Θύνι Αργολίδας κοντά στο Πόρτο Χέλι, που στοίχισε τη ζωή σε δύο άνδρες, αφήνοντας σοβαρά τραυματισμένη μία γυναίκα. 

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων δείχνουν ότι το φουσκωτό σκάφος επιτάχυνε λίγο πριν τη σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, εμβολίζοντας το πεντάμετρο, ξύλινο σκάφος με τα τρία αδέλφια. 

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι το μικρό αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, και ο φωτισμός αυτός ήταν επαρκείς ώστε να φαίνεται σε μεγάλη ακτίνα. Οι αρχές περιμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού, καθώς και επιπρόσθετες πληροφορίες από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στον 44χρονο Γάλλο από τα οποία θα διαπιστωθεί κατά πόσο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο 44χρονος θα απολογηθεί αύριο στον εισαγγελέα Ναυπλίου, καθώς σήμερα έλαβε 24ωρη προθεσμία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είδε το ψαράδικο και ο δικηγόρος του τόνισε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία. Ο άνδρας κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στο ταχύπλοο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) και στο ξύλινο σκάφος τρία αδέλφια, εκ των οποίων τα δύο σκοτώθηκαν και η γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά το δυστύχημα τα ίχνη του 44χρονου είχαν χαθεί για μερικές ώρες, με τους υπόλοιπους επιβάτες να υποστηρίζουν ότι διέφυγε μόλις πάτησαν στη στεριά. Όταν το φουσκωτό χτύπησε το ξύλινο σκάφος, επέστρεψε και οι επιβάτες περισυνέλεξαν τον έναν νεκρό και την τραυματία. Ο χειριστής του σκάφους υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να εξαφανιστεί αλλά τραυματίστηκε και, μόλις έφτασε στην ακτή, φρόντισε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες πριν παρουσιαστεί στο λιμεναρχείο. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM