Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - Τεράστια η οικολογική και οικονομική καταστροφή

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - Τεράστια η οικολογική και οικονομική καταστροφή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
2

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο η οποία έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή στο νησί.  

Στα μέτωπα της φωτιάς παραμένουν και επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL, 5 ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο για το συντονισμό από αέρος. Στην συνολική δύναμη συμμετέχουν ομάδα της ΕΜΑΚ, πεζοπόρα αερομεταφερόμενα με 47 πυροσβέστες από την Αθήνα, την Δ. Μακεδονία και την Πελοπόννησο, καθώς και οχήματα που έφτασαν για ενίσχυση. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 2 μηχανήματα έργου του στρατού, 4 οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

 Όπως ανέφερε νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, από την πυρκαγιά δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός ενώ πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρέθηκε στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Η φωτιά, που έπληξε τον τουρισμό του νησιού, εντάθηκε από τον πολύ δυνατό αέρα που έφτασε έφτασε τα 8 και 9 μποφόρ. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους περισσότεροι από 3.000 παραθεριστές εγκατέλειψαν το νησί την Κυριακή, ενώ ακόμα μεγαλύτερη από την οικονομική, είναι και η περιβαλλοντική ζημιά καθώς κάηκε το 25% του νησιού. Υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια των αγροτοδασικών εκτάσεων που καταστράφηκαν ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.  

Νωρίτερα, αξιωματικός της πυροσβεστικής μιλώντας στo Lifo.gr είπε ότι «Η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη από χθες. Κάποια στιγμή υπήρχε καλύτερη εικόνα αλλά με την ενίσχυση των ανέμων το πρωί, οι φλόγες εντάθηκαν. Η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί σε κάποιο σημείο», τονίζοντας πως η εκκένωση έγινε «σε επίπεδο προληπτικής απομάκρυνσης».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Από πότε οι πολίτες, οι Δήμοι και το κράτος ενδιαφέρονται για την οικολογική καταστροφή; Τα ενδιαφέροντα τον Ελλήνων είναι σταθερά 1. να διοριστούν στο Δημόσιο, 2. να κτίσουν όπου βρουν παράνομα και 3. να γεμίζουν τον τόπο σκουπίδια.