Κρήτη: Διέγραφε με ειδικό λογισμικό τις αποδείξεις που έκοβε

Κρήτη: Διέγραφε με ειδικό λογισμικό τις αποδείξεις που έκοβε Facebook Twitter
2

Την αναστολή λειτουργίας επιχείρησης παγωτού στην Κρήτη όπου ο ιδιοκτήτης διέγραφε με ειδικό λογισμικό αποδείξεις που είχε κόψει κατά τη διάρκεια της ημέρας προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε gelateria στη Χερσόνησο Ηρακλείου και αφού μελέτησαν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων, ανακάλυψαν ότι υπήρχε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, που στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και εμφάνιζε στην εφορία μόνον το 20% από αυτές.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών διαπίστωσε πως μόνον σε μια μέρα το εν λόγω λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις ενώ εκτιμά ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.

Μετά τη διαπίστωση της παράβασης, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης θα ελεγχθεί εξονυχιστικά τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί από την εφορία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"σε μια μέρα το εν λόγω λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις ενώ εκτιμά ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις. " Πηγή: www.lifo.grΓια να γίνουμε πρακτικοί, ας κάνουμε άσκηση με αυτά τα δεδομένα (νομίζω κάποιοι θα καταλάβουν καλύτερα τις επιπτώσεις όταν δεν "κόβονται" αποδείξεις)..Σε 15 μέρες, δεν κόπηκαν 3000 αποδείξεις. Στον μήνα 6000 αποδείξεις. Έστω ότι ο μ.ό. αξίας κάθε απόδειξης που δεν κόπηκε - αλλά εισπράχθηκε το αντίστοιχο ποσό - ήταν 3 ευρώ (λέμε τώρα...).Συνολικό ποσό 6000Χ3=18000 € σε ένα μήνα.Ανάλυση :Εμπεριεχόμενος ΦΠΑ 13 % στα 18000 € : 2340 € (με φοροκλοπή απ' ευθείας στην "τσέπη" της επιχείρησης)Φορολογητέο εισόδημα που φοροδιέφυγε : 18000 € - 2340 € = 15660 €Φόρος που δεν θα καταβληθεί : 15660 € Χ 45 % = 7047 € φοροδιαφυγή. Συνολικό ποσό που δεν θα καταλήξει στο Δημόσιο Ταμείο, αλλά στο ταμείο της επιχείρησης :2340 € + 7047 € = 9387 € ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ, με την παραδοχή ότι κάθε απόδειξη που δεν κόπηκε ήταν 3 € μόνο !Αυτά τα 9387 € ετοιμαστείτε να τα πληρώσετε οι μισθωτοί / συνταξιούχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων (μέσω ΕΝΦΙΑ).
Ευτυχώς που ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία που μας τρέφει όλους.Για χάρη του τουρισμού έχουμε ρημάξει την χώρα μας, την έχουμε γεμίσει σκατά, σκουπίδια, βρώμα και θόρυβο.Εχουμε τσιμεντώσει τις παραλίες μας, έχουμε ξεκοιλιάσει τα βουνά μας και έχουμε δηλητηριάσει το νερό μας.Ολα αυτά για να αναπτυχθεί ο τουρισμός που μας τρέφει όλους.Ο πλανήτης δεν έχει μεγαλύτερους ηλίθιους από μας.