Πόρτο Χέλι: Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο φερόμενος χειριστής του φουσκωτού

Πόρτο Χέλι: Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο φερόμενος χειριστής του φουσκωτού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι παρουσιάστηκε ο φερόμενος χειριστής του φουσκωτού, που συγκρούστηκε χθες με ένα ξύλινο σκάφος σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας μία γυναίκα σοβαρά. 

Ο άνδρας, γαλλικής καταγωγής, κατέφτασε λίγο πριν τις 10π.μ στο λιμεναρχείο, συνοδεία δικηγόρου. Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις των υπολοίπων επιβατών που κατήγγειλαν ότι ο χειριστής του δωδεκάμετρου σκάφους είχε τραπεί σε φυγή, μόλις το φουσκωτό έφτασε στη στεριά. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με μία από τις γυναίκες που επέβαιναν στο φουσκωτό

Η υπόθεση για τη φονική σύγκρουση στο Θύνι της Αργολίδας είναι στο στάδιο της προανάκρισης και σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος χειριστής είναι κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του σκάφους. Ο ίδιος διαθέτει κανονική άδεια πλοήγησης, σύμφωνα ρεπορτάζ, από την αρμόδια αρχή της Βουλιαγμένης.


αλκοτέστ στους επιβάτες
Οι πέντε ενήλικες που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ. Μαζί τους ήταν και πέντε ανήλικα παιδιά. Πριν το δυστύχημα, η παρέα φέρεται να είχε δειπνήσει σε εστιατόριο των Σπετσών, από όπου επέστρεφε στη βίλα που έμεναν, στο Πόρτο Χέλι. 

Το χρονικό

Χθες το δωδεκάμετρο φουσκωτό συγκρούστηκε με ξύλινο σκάφος, στις 9μμ στο Θύνι Αργολίδας, σκοτώνοντας τους δύο άνδρες και τραυματίζοντας σοβαρά τη γυναίκα. Σύμφωνα με αξιωματικό του λιμενικού που μίλησε στο LiFO.gr, οι επιβάτες του φουσκωτού υποστήριξαν ότι ο χειριστής του σκάφους τράπηκε σε φυγή μόλις έφτασαν στη στεριά. Το λιμενικό αναζήτησε τον φερόμενο χειριστή στο πλαίσιο του αυτόφωρου αλλά εκείνος παρουσιάστηκε αυτοβούλως λίγες ώρες αργότερα. 

Περισυνέλεξαν την τραυματία και έναν νεκρό

Το φουσκωτό σκάφος με δύο πανίσχυρες μηχανές 350 ίππων συγκρούστηκε με το μικρό, ξύλινο, αλιευτικό σκάφος βυθίζοντάς το ακαριαία. Το φουσκωτό επέστρεψε και περισυνέλεξε την βαριά τραυματισμένη γυναίκα και τον έναν νεκρό, ενώ την άλλη σορό περιμάζεψε ένα ασθενοφόρο σκάφος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που το ταχύπλοο σκάφος «έκοψε στη μέση» το ξύλινο σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις επιβάτες στο βαρκάκι ήταν αδέλφια. Νεκροί είναι δύο άνδρες ηλικίας 60 και 70 ετών αντίστοιχα ενώ η γυναίκα επίσης 60 ετών είναι σοβαρά τραυματισμένη. Η τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου και παραμένει διασωληνωμένη.

Στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στο σημείο. Οι Γάλλοι υπήκοοι κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM