Με μια φωτογραφία και ένα γνωμικό απαντά ο Έκτορας Μποτρίνι στις καταγγελίες

Με μια φωτογραφία και ένα γνωμικό απαντά ο Έκτορας Μποτρίνι στις καταγγελίες Facebook Twitter
5

Με μια φωτογραφία στο Instagram, που συνόδευσε με ένα γνωμικό, απάντησε ο Έκτορας Μποτρίνι στην καταγγελία μαθητευόμενου μάγειρα για βασανισμό σε κουζίνα εστιατορίου του σεφ στην Κέρκυρα.

Ο γνωστός σεφ δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία που τον δείχνει μαζί με άλλους μαθητευόμενούς του, μερικοί εκ των οποίων τον αγκαλιάζουν, και τη συνόδεψε με την εξής φράση: «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα... όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ένα ψέμμα όταν το πει μονάχα ένας, παραμένει ψέμμα...όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια»

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) στις

Μετά την γνωστοποίηση της καταγγελίας, ο Έκτορας Μποτρίνι είχε μιλήσει την Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου έκανε λόγο για «γελοιότητες». 

«Πρώτη φορά ακούω αυτά τα πράγματα, είναι γελοιότητες. Τις επόμενες μέρες φαντάζομαι θα μάθετε την αλήθεια γιατί νομίζω πως γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Είναι ψέμα, σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται γιατί ένας άνθρωπος αν δεν είναι ευχαριστημένος σε μια επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει. Δεν είναι κανείς δεμένος με σκοινί ή με αλυσίδα στο πόδι. Αυτά είναι μεγάλες ηλιθιότητες γιατί ακούω πολύ χοντρά πράγματα. Προσεχώς θα φανεί η αλήθεια, είμαι πολύ σίγουρος για αυτό», είπε ο σεφ. Και συνέχισε: «Είμαι εδώ, μιλάω με τα παιδιά της κουζίνας μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Από τα 14 άτομα στην κουζίνα αυτή τη στιγμή όλοι γελάνε με αυτά τα πράγμα που ακούνε. Είμαστε στο 2019, είμαστε η καλύτερη επιχείρηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουμε την καλύτερη κουζίνα και ομάδα και λειτουργούμε σαν οικογένεια. Το ότι δύο μάγειρες ήρθαν στα χέρια, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού, ακόμα και στο δρόμο. Και οι δύο απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο, από κει και πέρα θα δούμε προσεχώς τι θα γίνει».

Από την πλευρά του ο 19χρονος καταγγέλλει πως δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.

Το γεγονός «που επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης, είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. (Εδώ μιλάμε και κυριολεκτικά για φωτιά [με εγκαύματα]...!).Μποτρίνι, άσε τα γνωμικά και τις εξυπνάδες και να αναλάβει την υπόθεσή σου ένας καλός δικηγόρος. Γιατί ή προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν εύκολο και τσάμπα χρήμα από την συκοφάντηση στο πρόσωπό σου (καθότι η τηλεπερσόνα σου στήθηκε και παρουσιάστηκε ως ένας πολύ ιδιότροπος και στρυφνός σεφ [ίσως με ρεαλιστικά στοιχεία της πραγματικής προσωπικότητα και χαρακτήρα σου] - και έτσι σε γνωρίζουμε, όχι διαφορετικά-θετικά), ή κάπου σε όλο αυτό έχεις τη φωλιά σου χε#$μένη...! (Αν όχι και όλη την ευθύνη της κατάστασης, έμμεσα ή άμεσα).Απευθύνσου σε έναν καλό δικηγόρο γιατί δεν σε βλέπω καλά...
ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται στις κουζίνες γενικότερα και στη σεζόν ειδικότερα. Ένας φίλος μου είχε υποστεί και ο ίδιος τέτοια "καψόνια" που οι υπόλοιποι μάγειρες προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι είναι "φυσιολογικά" και "τα κάνουν όλοι οι μάγειρες αυτά". Ξέρουμε δα πως αν τολμήσει να μιλήσει κανείς μπαίνει αυτομάτως σε μαύρη λίστα και καλό θα είναι το κράτος να κάνει κάτι γι αυτά τα αίσχη!
Όταν ο καθένας μπαίνει σε μαύρη λίστα αν μιλήσει τι να σου κάνουν και τα συνδικαλιστικά όργανα; Το σωστότερο θα ήταν να έκαναν μια συντονισμένη απεργία σε καλοκαιρινή περίοδο να έβλεπες για πότε θα άλλαζαν όλα. Αλλά δυστυχώς ζούμε στη χώρα που κανείς δεν έχει το θάρρος να κάνει τίποτα και περιμένουμε να αλλάξουν όλα ως δια μαγείας.
You do have a point on that.Πάντως δεν άκουσα ποτέ κινητοποίηση εργαζομένων για την κάθαρση των σωματείων από συστηματικούς κόλακες αφεντικών.Ούτε για την κάθαρση αυτών από συστηματικούς εχθρούς των αφεντικών.Τα σωματεία υπάρχουν για να λύνουν προβλήματα όχι για να δημιουργούν.Πάντως έχεις δίκιο εν τω συνόλω. Τελεία.