Χίος: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε από μπασκέτα - Πρόχειρη κατασκευή με μεγάλη διάβρωση

Χίος: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε από μπασκέτα - Πρόχειρη κατασκευή με μεγάλη διάβρωση Facebook Twitter
0

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Χίος μετά τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου στη Δασκαλόπετρα από πτώση μπασκέτας, με τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως να αποκαλύπτουν λάθη στην κατασκευή της αλλά και μεγάλη διάβρωση.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 19χρονος βρισκόταν στο νησί για διακοπές με τρεις φίλους του. Το απόγευμα της Κυριακής πήγε στο γήπεδο της Δασκαλόπετρας του Βροντάδου μαζί με συνομηλίκους του προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη γονέας ενός άλλου παιδιού που βρίσκονταν στην παρέα. Εκεί όσο περίμεναν αποφάσισαν να παίξουν λίγο μπάσκετ. Ο 19χρονος φέρεται να έτρεξε για να καρφώσει στην μπασκέτα, όπου φτάνοντας σήκωσε τα χέρια του για να κρεμαστεί. 

Η μπασκέτα αποκολλήθηκε μαζί με τη βάση της από το έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον 19χρονο, ο οποίος στη συνέχεια σωριάστηκε αιμόφυρτος. Παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, ο 19χρονος υπέκυψε τελικά στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για τις πρώτες βοήθειες.

 

Πρόχειρη κατασκευή η μπασκέτα - Είχε υποστεί μεγάλη διάβρωση

Μετά το τραγικό δυστύχημα, ακολούθησε αυτοψία στο σημείο αλλά και επείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη. Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στοιχεία για τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Σχετικά με την περιοχή, ιδιοκτησιακά φαίνεται ότι μάλλον ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και ερευνάται πρώτον αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και δεύτερον αν ο Ι.Ν. κατήγγειλε τον Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για μια πολύ πρόχειρη κατασκευή, αφού η μπασκέτα ήταν μόλις μερικά εκατοστά μέσα στο έδαφος.

Χίος: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε από μπασκέτα - Πρόχειρη κατασκευή με μεγάλη διάβρωση Facebook Twitter
Χίος: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε από μπασκέτα - Πρόχειρη κατασκευή με μεγάλη διάβρωση Facebook Twitter
Χίος: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε από μπασκέτα - Πρόχειρη κατασκευή με μεγάλη διάβρωση Facebook Twitter

Μέλη της διοίκησης του Τ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου, που το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν στη Δασκαλόπετρα στο πλαίσιο αυτοψίας, διαπίστωσαν την μεγάλη διάβρωση στη βάση της μπασκέτας. Συγκεκριμένα, οι Μανώλης Μισιρλής και Δημήτρης Τριαντάφυλλος επεσήμαναν ότι η διάβρωση ήταν σε προχωρημένο βαθμό εξαιτίας της άμεσης γειτνίασης με τη θάλασσα.

Συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου

Να σημειωθεί ότι με τη γνωστοποίηση του περιστατικού εμφανίστηκε στο Α.Τ. Χίου ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και μετά την εμφάνισή του στην Εισαγγελία, όπου του αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός. Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων. Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου. Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και politischios.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM