Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας

Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας Facebook Twitter
9

Αποφυλακίστηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός που τον Δεκέμβριο του 2008 σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο πρώην ειδικός φρουρός πέρασε γύρω στις 14:30 το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού. Την είδηση επιβεβαίωσαν στον ΣΚΑΪ ανώτατες αρχές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως από νωρίς σήμερα το πρωί, κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, απόσπασμα της απόφασης το οποίο και επιδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών, με συνέπεια από εκεί και μετά να τρέξουν οι λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση του.

Στην είσοδο τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν τη Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιο τους. Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Η ποινή που του επιβλήθηκε έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις, ενώ για το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια.

 
Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"Η ποινή που του επιβλήθηκε έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις, ενώ για το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια"Περίεργο !!! Δεν θυμάμαι κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια (ή οπουδήποτε αλλού), όταν ψηφιζόταν ο νέος Ποινικός Κώδικας.
Πραγματικά δεν ξέρω τι να σχολιάσω... Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να ζητήσω το σχόλιο αυτών που υπερασπίζονταν το ποινικό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο πέρασε εσπευσμένα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Αν και προβλέπω ότι θα σιωπήσουν.
Πάντως δεν θα έπρεπε να έχουν σκοπό το σκοτώστε κλεψτε δεν έγινε και τίποτα βρε αδερφέ. Η συγκεκριμένη απόφαση ποιο σκοπό έχει; Σωφρονιστηκε επιτυχώς προφανώς και είπαν να τον βγάλουν.Δεν ξέρω τι θα έλεγες αν το δικό σου παιδί ήταν στη θέση του Αλέξανδρου. Ο κυνικό το σχόλιό σου. Και άτοπο.
Απάντησες ξεκάθαρα και λαικιστικα, για εσένα η απόφαση θα έπρεπε να έχει χαρακτήρα εκδίκησης.Ευτυχώς για τους υπόλοιπους έχουμε εξελιχτεί λίγο από τον μωσαικο νόμο της εποχής του Σολομώντα
Οι υπολοιποι εξελιγμένοι είσαστε οι 2 που συμφωνούν μαζί σου εκ των οποίων ο ένας παίζει να είσαι εσύ.. Αυτό κατάλαβες εσυ απο αυτό που είπα; Άνθρωπος που αφαιρεί ζωή δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Συνιστά πάντα εν δυνάμει κίνδυνο . Προσέξτε όμως μην έρθει κάποια μέρα κάτι ανάλογο στο κεφάλι σας. Εκεί να σε δω πόσο εξελιγμένος είσαι
Οι ποινές των Ελλήνων δικαστών επιβραβεύουν τα ειδεχθέστερα εγκλήματα και δίνουν συγχωροχάρτι σε όσους τα επιτέλεσαν.Ούτε ο Orwell μπόρεσε να φανταστεί πως «ισόβια» σημαίνει 10χρόνια.
Εγω απλα δεν το παιζω λαικο δικαστιριο, λεω μηπως ξερουν οι δικαστες κ οι εισαγγελεις πανω απο μενα στα νομικα. Που δωσαν 13 και προτειναν 15 χρονια αντιστοιχα. αλλα εσυ ξερεις καλυτερα. με λες ατοπο και με ειρωνευεσαι, κατι θα ξερεις λογικα που δεν ειπαν στο δικαστιριο.
Α ί σ χ ο ς ! ! ! Αυτή είναι η δικαιοσύνη! Αποφυλακίζεται ο φονιάς του παιδιού που δεν μετάνιωσε ποτέ και είπε «Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν 15χρονο». Ο ένστολος που πήγε συνοδεία με τον Σαραλιώτη που αθωώθηκε και σκότωσε τον έφηβο; Τόσο άξιζε η ζωή του αδικοχαμένου παιδιού; Δέκα χρόνια; Τι να περιμένουμε και για τον Ρουπακιά που είναι ήδη τρεισήμισι χρόνια εκτός φυλακής;