ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια - Οργή για την ποινή Κορκονέα

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια - Οργή για την ποινή Κορκονέα Facebook Twitter
4

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο απηύθυνε η «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη» στον απόηχο της ποινής στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και της αθώωσης του Βασίλη Σαραλιώτη.

Το κάλεσμα, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media, είναι για το βράδυ της Τετάρτης στις 20:00, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια!

Ελλάδα
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Α μπράβο.... τώρα μιλάτε σωστά... το πρόβλημά σας είναι ότι "μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα".Γιατί όταν ψηφιζόταν ο νέος Ποινικός Κώδικας, όλα ήταν μέλι γάλα στα Εξάρχεια, ούτε διαμαρτυρίες, ούτε τίποτε. Όταν όμως τα "υπηρεσιακά όπλα πέφτουν στα μαλακά" τότε μόνο ζοριζόμαστε.Μήπως κανένα όπλο να μην πέφτει στα μαλακά; Υπηρεσιακό ή μη;
Αγαπητοί, ο εν λόγω δεν αθωώθηκε επειδή ήταν αστυνομικός. Κατά τα άλλα:-Αν έχετε πρόβλημα με την ανεκτικότητα της δικαιοσύνης, ζητήσετε τις ευθύνες σε αυτούς που την έφεραν εδώ (ναι, έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτικό χώρο). - Αν έχετε πρόβλημα με την θεσμική δικαιοσύνη εν γένει πάψετε να την επικαλειστε, ζητώντας "να κάνει την δουλειά της" όποτε σας βολεύει.- Αν όντως θέλετε να καταθέσετε μια έντιμη διαμαρτυρία, για να αλλάξουν τα τελευταία νομοσχέδια, θα μπορούσατε να περάσετε μια βόλτα παραδίπλα από κάτι αναρχοφεμινιστικές συλλογικότητες: είχαν τρομερή επιτυχία στο να ανακόψουν την πορεία μιας συγκεκριμένης πτυχής του νομοσχεδίου που τις αφορούσε. Ίσως, τώρα μπορούν να επεκτείνουν την διαμαρτυρία τους και σε άλλες αδικίες του, που επιτρέπουν και θα επιτρέπουν στο μέλλον κορκονεους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σκεφτείτε το.