Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης Facebook Twitter
1

Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και αθώο τον συνεργάτη του, Βασίλη Σαραλιώτη. 

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Αντιθέτως το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Εφετείο Λαμίας, με πολυμελή αστυνομική συνοδεία, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες αφήνοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε ευθύνες του συναδέλφου του Βασίλη Σαραλιώτη που επίσης είναι κατηγορούμενος. Παρόλο που όλα τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί περιγράφουν με σαφήνεια την πορεία που ακολούθησε η φονική σφαίρα του Κορκονέα, ο ίδιος επέμενε να καταθέτει ότι πυροβόλησε στον αέρα επικαλούμενος την άποψη «η βολίδα να έπληξε τριτογενώς το 16χρονο μαθητή».

 

Στη διάρκεια της απολογίας του, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο πως λίγο πριν πέσει νεκρός ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, βρίσκονταν εγκλωβισμένος και ένιωθε φόβο, με τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής να κάνουν τότε λόγο για αντιφάσεις «ώστε να εξασφαλιστεί απεγνωσμένα η υπερασπιστική γραμμή ότι δεν φταίει». 

Δέκα χρόνια μετά τραγική εκείνη νύχτα, ο ειδικός φρουρός που πάτησε τη σκανδάλη τουλάχιστον δύο φορές είχε δείξει να μην θυμάται κρίσιμες εικόνες αλλά ακόμη και τον αριθμό των ατόμων που όπως κατέθεσε στην απολογία του τον απειλούσαν. 

«Φοβήθηκα, ένιωσα εγκλωβισμένος, ένιωσα ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα», είχε πει χαρακτηριστικά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, χωρίς ωστόσο να απαντήσει γιατί δε ζήτησε ενισχύσεις, γιατί δεν ζήτησε την συμπαράσταση των συναδέλφων του που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και γιατί τελικά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όπλο.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε ισχυριστεί επίσης πως «δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια η συγνώμη, η λύπη αλλά και όλα όσα αισθάνομαι» για να συνεχίσει λέγοντας: «Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τα πάντα. Ξέρω όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι φοβερό πράγμα να σκοτωθεί ένα παιδί. Εκείνα που έγιναν εκείνη τη βραδιά μου έρχονται μπροστά μου κάθε φορά που βλέπω ένα παιδί. Η καρδιά μου γίνεται κομμάτια. Ήθελα πολύ να μιλήσω με τη μάνα και την αδερφή του παιδιού κάποτε για να της εξηγήσω». 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
13 χρόνια ποινη με μια δεκαετία ήδη μέσα στην φυλακή τόσο κοστολογουν οι δικαστές την ζωη ενός 15 χρόνου παιδιού. Σε λιγο καιρο ο δολοφόνος θα παρει το καπελάκι του και θα βγει σαν κύριος εξω απο τις φυλακές σαν να μην έγινε τίποτα και θα κυκλοφορεί ανάμεσα μας.Ελλάδαρα 2019 !!!