Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Νικόλαου - Συλλυπητήρια από τον Κ. Μητσοτάκη

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Νικόλαου - Συλλυπητήρια από τον Κ. Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Θλίψη στην Φθιώτιδα για την εκδημία του Μητροπολίτη Νικολάου, το σκήνωμα του οποίου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με πλήθος πολιτικών παραγόντων, ανάμεσά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου, όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος. 

Η ταφή θα γίνει στη Μονή Δαμάστας, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του, ενώ σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής θα τεθεί το σκήνωμα. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας πριν από λίγους μήνες είχε χάσει την μητέρα του, Μαρία Πρωτοπαπά, την οποία φρόντιζε μέχρι τα βαθιά της γεράματα, αφού έφυγε από την ζωή σε ηλικία 102 ετών.

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Νικόλαου - Συλλυπητήρια από τον Κ. Μητσοτάκη Facebook Twitter

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο θάνατος του ήταν αιφνίδιος καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή την ώρα που ήταν στο σπίτι του και αμέσως διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι γιατροί κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες χωρίς όμως να μπορέσουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος ήταν καλά στην υγεία του αφού ανήμερα της Αγίας Παρασκευής χοροστάτησε σε Αρχιερατική λειτουργία σε ομώνυμη εκκλησία της Λαμίας ενώ το απόγευμα της Πέμπτης ήταν αυτός που υποδέχθηκε την εικόνα που είχε κλαπεί από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην άνω Σπαρτιά της Ανατολικής Φθιώτιδας πριν από 40 χρόνια.

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Νικόλαου - Συλλυπητήρια από τον Κ. Μητσοτάκη Facebook Twitter

Το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που αφήνει πίσω του ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος, τόνισε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αγαπητός σε λαό και κλήρο, αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα, καθώς και πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο».

Το σύνολο των πολιτικών παραγόντων της περιοχής με ανακοινώσεις τους σκιαγραφούν την για 23 χρόνια διακονία στη Φθιώτιδα του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Νικολάου Πρωτοπαπά και περιγράφουν το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του καθώς επίσης και τη μεγάλη του προσφορά στην περιοχή.

Ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωση του μιλά για το τεράστιο κοινωνικό και εκκλησιαστικό έργο που προσέφερε και συμπληρώνει: «Στάθηκε δίπλα σε όσους είχαν πραγματική ανάγκη. Μας ενέπνευσε με τη σύνεση, τη μετριοπάθεια, την ταπεινότητα και την αγάπη του προς την πατρίδα και τη Φθιώτιδα.Το έργο και η διακονία του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Η Φθιώτιδα θα τον θυμάται για πάντα».

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σημειώνει πως «ο επί 23 χρόνια Μητροπολίτης Φθιώτιδας με την άσβεστη φλόγα για προσφορά που τον διέκρινε, με την ισχυρή προσωπικότητά του και τη βαθιά πνευματικότητα του άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη θρησκευτική ζωή του τόπου» ενώ τον περιγράφει ως έχοντα «χαλύβδινη βούληση και ατσάλινη θέληση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και νέος δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος σημειώνει πως «στις πάνω από δύο δεκαετίες ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα στην τοπική εκκλησία και αφήνει πίσω του ένα πλούσιο κοινωνικό φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο», ενώ συμπληρώνει πως «στάθηκε δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM