Βόλος: Δώδεκα μήνες φυλακή σε ηλικιωμένο που έσερνε τον σκύλο του δεμένο πίσω από το αυτοκίνητό του

Βόλος: Δώδεκα μήνες φυλακή σε ηλικιωμένο που έσερνε τον σκύλο του δεμένο πίσω από το αυτοκίνητό του Facebook Twitter
0

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος έδεσε και έσερνε με το αυτοκίνητό του, τον σκύλο του στον Βόλο.


Το περιστατικό που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2018 στον Βόλο κατήγγειλε στις Αρχές αυτόπτης μάρτυρας με αποτέλεσμα την σύλληψη του άνδρα. Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με τον 71χρονο ιδιοκτήτη του σκύλου να αντιμετωπίζει την κατηγορία της κακοποίησης ζώου συντροφιάς. Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε ότι κακοποίησε τον σκύλο του μέχρι θανάτου. Υποστήριξε ότι ο σκύλος του είχε πεθάνει και επειδή ήταν 60 κιλά και αδυνατούσε να τον σηκώσει τον έδεσε πίσω από το αυτοκίνητό του και τον έσερνε για να πάει να τον θάψει στο κτήμα του, το οποίο βρίσκεται εκτός Βόλου.

«Δεν τον σκότωσα. Ήταν ήδη νεκρός», είπε ο 71χρονος ενώπιον του δικαστηρίου. Ανέφερε ότι ο σκύλος του πέθανε από παθολογικά αίτια. Όπως είπε, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Εκείνη την ημέρα υποστήριξε ότι τον είχε βγάλει βόλτα στη Γορίτσα. Ο σκύλος, σύμφωνα με τον 71χρονο, κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από κοντά του και χάθηκε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον αναζητούσε και όταν τον βρήκε ήταν ήδη νεκρός. Δεν είχε βοήθεια και αποφάσισε να τον δέσει πίσω από το αυτοκίνητό του για να πάει να τον θάψει.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του 71χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος. Του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό στοιχείο ο πρότερος έντιμος βίος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Με πληροφορίες από taxydromos

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM