Μάτι: Μνημόσυνο για τους νεκρούς - Παρών ο Μητσοτάκης

Μάτι: Μνημόσυνο για τους νεκρούς - Παρών ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Μνημόσυνο για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι τελέστηκε στην περιοχή, στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε δύο άμεσες παρεμβάσεις για το Μάτι μέσα στον Αύγουστο. Όπως ανέφερε, ξεμπλοκάρουν 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής. 

Όπως τόνισε, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Αυτό θα επιτρέψει με γρήγορες κινήσεις να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού. Με πρώτη ενέργεια τον άμεσο καθαρισμό του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Μάτι: Μνημόσυνο για τους νεκρούς - Παρών ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
EUROKINISSI
Μάτι: Μνημόσυνο για τους νεκρούς - Παρών ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
EUROKINISSI

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 5 χρόνια

«Οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή» είπε ο πρωθυπουργός που προανήγγειλε την απαλλαγή των πυρόπληκτων στο Μάτι από τον ΕΝΦΙΑ, για πέντε χρόνια. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους και για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

Μάτι: Μνημόσυνο για τους νεκρούς - Παρών ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
Το μνημόσυνο γίνεται στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου (EUROKINISSI )
Μάτι: Μνημόσυνο για τους νεκρούς - Παρών ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
Η Mαριάννα Βαρδινογιάννη (EUROKINISSI)

Στην ίδια ΠΝΠ συγκροτείται φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Σε αυτήν συμμετέχουν με εκπροσώπους τους: οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η Γ. Γ. της Κυβέρνησης. Αποστολή του νέου φορέα είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας. Η κυβέρνηση εμπιστεύεται την τοπική κοινωνία για το ζωντάνεμα του Ματιού και λέει «ναι» σε ένα διαφορετικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης.

 
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Γκουγκλάρω μήπως βρω κάποια αναφορά για παρουσία Τσίπρα ή Δούρου στο Μάτι σήμερα.Δεν είμαι αφελής, αλλά έλεγα μήπως η ΠΦΑ απεδείκνυε - σε αυτή ιδίως την κορυφαία δραματική περίπτωση -, το περίφημο ηθικό πλεονέκτημά της. Το οποίο ηθικό πλεονέκτημα εμπεριέχει και την ανάληψη ευθύνης - είτε μικρής είτε μεγάλης - για ό, τι συνέβη. Και επομένως, ακόμη και την γενναιότητα να υποστείς και επίθεση από κάποιους πονεμένους.Φευ ! "Στραβή" χαρακτήρισε προεκλογικά το γεγονός η ΚΥΝΙΚΉ κ. Δούρου, την "κάλυψε" ο κ. Τσίπρας και - συνεντευξιαζόμενος - επιχείρησε να μας δουλέψει και δεύτερη φορά σχετικά με το τι ήξερε ή δεν ήξερε, κατά την περίφημη σύσκεψη-σόου. ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ! ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ !
Απ΄την Καισαριανή στο Μάτι καλό είναι κάποτε οι πολιτικοί να αφήσουν τους νεκρούς να αναπαυθούν εν ειρήνη.Οι σημειολογίες τους δεν πάνε πολύ πιο μακρυά από το στενό κομματικό κοινό.