Σκληρή κριτική κατά του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας εξαπέλυσε σήμερα ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Άκης Τσελέντης, μετά τον χθεσινό σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Κατά τον ίδιο, ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και «να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους». Ζήτησε επίσης να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο ΟΑΣΠ πρέπει να διαχωριστεί σε δύο τμήματα: «Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που «να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».


«Αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης (σ.σ υπουργός Προστασίας του Πολίτη) τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», σχολίασε το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».


Όπως είπε ο καθηγητής Τσελέντης από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. «Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

 

Κλείνοντας κ. Τσελέντης χαρακτήρισε ομαλή τη μετασεισμική δραστηριότητα, τονίζοντας πως όλα συνηγορούν ότι ο χθες έγινε ο κύριος σεισμός.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και ΑΠΕ-ΜΠΕ