Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου

Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου Facebook Twitter
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων, ο 27χρονος δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Ειδικότερα, μετά από μια πολύωρη απολογία στον ανακριτή που διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες, ο 27χρονος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακιστέος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βιασμού και οπλοκατοχής. Η διαδικασία της απολογίας ξεκίνησε στις 10:30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00.

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο του που διορίστηκε αυτεπάγγελτα, ο ίδιος φαίνεται ότι δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας μετανιωμένος για τις πράξεις του ενώ υποστήριξε ότι από ένα σημείο και μετά όλα έγιναν μηχανικά. Ο δράστης αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ ζητήθηκε να διενεργηθεί και ψυχιατρική εξέταση.

Για το αν και στο παρελθόν είχε προβεί σε αντίστοιχες πράξεις, εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε στο παρελθόν νιώσει τάσεις παρενόχλησης γυναικών αλλά ποτέ δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση ή διάθεση να βιάσει κάποια γυναίκα.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 27χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, για τον Ιωάννη Παρασκάκη του Αποστόλου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ