Σεισμός στην Αττική: Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής η Πυροσβεστική

Σεισμός στην Αττική: Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής η Πυροσβεστική Facebook Twitter
0

Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής τέθηκε η Πυροσβεστική ύστερα από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και η 2η ΕΜΑΚ (Θεσ/νικης) τέθηκε σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου και ειδικότερα στην παρούσα χρονική φάση περιπολούν 150 πυροσβεστικά οχήματα, 350 πυροσβέστες καθώς και 80 Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί, για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Περαιτέρω, με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το κατά άρθρο 75 του Ν. 4249/2014 Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος».

Επίσης όπως έγινε γνωστό, ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας, εφόσον ζητηθεί, από τις Ένοπλες Δυνάμεις προς τις αρμόδιες αρχές.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε αρμοδίως για την εκδήλωση του φαινομένου μόλις έφθασε στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας προς τις Αρχές όπου και εφόσον ζητηθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή εκδήλωσης του σεισμού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM