Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του 27χρονου Κρητικού που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την Σούζαν Ίταν, την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο.

 

Η υπόθεση, που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, έχει λάβει νέες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες γυναικών που αναφέρουν πως δέχθηκαν επιθέσεις, οι οποίες ταιριάζουν με την περιγραφή της δράσης του 27χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες, με τη μία μάλιστα να υποστηρίζει πως έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του δράστη.

 

Μετά τα νέα στοιχεία, η αστυνομία Κρήτης κατέθεσε αίτημα προς τον εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου δράστη της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, καθώς θεωρεί ορθό να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου.

 

H ανακοίνωση της Αστυνομίας:

 

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου ημεδαπού, o οποίος συνελήφθη για υπόθεση ανθρωποκτονίας 60χρονης αλλοδαπής.

 

Πρόκειται για τον:

ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

 

 

 

 

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω.

 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.