Την ελπίδα ότι «θα αποδείξει εμπράκτως την ειλικρίνεια της δήλωσής του» εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απαντώντας στις δηλώσεις του  υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

 

Ειδικότερα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζει ότι «λαμβάνει υπόψη του και εκτιμά τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Βορίδης και ελπίζει ότι θα αποδείξει εμπράκτως την ειλικρίνεια της δήλωσής του, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πολιτικών που δεν δίστασαν να εκφράσουν τη λύπη τους για τις θέσεις που είχαν υιοθετήσει στο παρελθόν».

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, «ελπίζουμε ότι αδιάλειπτα και κατηγορηματικά θα υποστηρίζει τον αγώνα κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που συνιστά άλλωστε, διαχρονικά, βασικό άξονα της πολιτικής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

 

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης, απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Βίκτωρ Ελιέζερ, ο οποίος τον κάλεσε δημόσια να αποκηρύξει το αντισημιτικό παρελθόν του, είχε δηλώσει: «Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης, έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες. Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ