Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: «Κάτι με πιάνει και θέλω να κάνω κακό» - Οι αντιφάσεις του δράστη

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: «Κάτι με πιάνει και θέλω να κάνω κακό» - Οι αντιφάσεις του δράστη Facebook Twitter
4

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, μετά τη σύλληψη και την προφορική ομολογία ενός νέου άνδρα

«Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό», φέρεται να είπε ο 27χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση από την αστυνομία. Το πτώμα της βιολόγου είχε βρεθεί σε μια παλιά πυριτιδαποθήκη στο Μάλεμε και οι έρευνες των αρχών είχαν αμέσως στραφεί στους ντόπιους που είχαν καλή γνώση της περιοχής. Συνολικά ανακρίθηκαν περίπου δέκα άτομα. Πατέρας δύο παιδιών και γιος ιερέα, ο φερόμενος δολοφόνος έπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις στην ανάκρισή του. 

Αν και μία κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου όπου εντοπίστηκε το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου, ο νέος Χανιώτης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή περίπου ένα μήνα. Τα στοιχεία από τις «κυψέλες» κινητής τηλεφωνίας όμως πρόδωσαν τον 27χρονο, καθώς οι αστυνομικοί ήταν σε θέση να διασταυρώσουν πως βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο στις 2 Ιουλίου που εξαφανίστηκε η βιολόγος. Το πτώμα της βρέθηκε πέντε ημέρες αργότερα. 

Τα στοιχεία από τις κάμερες και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, σε συνδυασμό με μία εμπιστευτική πληροφορία δρομολόγησε τις εξελίξεις της προσαγωγής του που μετατράπηκε γρήγορα σε σύλληψη, με τον ίδιο να ομολογεί λίγο αργότερα προφορικά το έγκλημά του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. 

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο το έκανα. Την είδα και ήθελα να πέσω πάνω της», είπε, ομολογώντας πως παρόμοια παρόρμηση είχε κατά το παρελθόν και με άλλες γυναίκες, για τις οποίες σκέφτηκε να τις χτυπήσει με το αυτοκίνητό του, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.



Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο άνδρας περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι την παρέσυρε με το όχημά του για να την ακινητοποιήσει και, υπό την απειλή μαχαιριού, την υποχρέωσε να επιβιβαστεί στο όχημα. Ωστόσο άλλες αναφορές θέλουν τον δράστη να τραυματίζει με το μαχαίρι την Ίτον και να την βάζει στο πορτ μπαγκάζ. Ο θάνατος φαίνεται πως προκλήθηκε αργότερα, από ασφυξία, αφού ο δολοφόνος της έκλεισε τη μύτη και το στόμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Τα κίνητρα του φόνου φέρεται αν είναι σεξουαλικά και, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αν και η τοπική κοινωνία γνώριζε πως ο φερόμενος δράστης ήταν ηδονοβλεψίας, κανένας δεν τον είχε καταγγείλει ποτέ στην αστυνομία. Αύριο, αξιωματικοί θα οδηγήσουν τον 27χρονο στο σημείο του εγκλήματος για αναπαράσταση.

Η Ίτον είχε επισκεφθεί την Κρήτη και το Κολυμπάρι και άλλες φορές στο παρελθόν, στο πλαίσιο συνεδρίων. Η 60χρονη ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση και έδωσε μάχη για τη ζωή της. Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Κρήτης, ο 27χρονος είχε στο παρελθόν αναρτήσεις σε Facebook και Youtube φωτογραφίες και βίντεο από εξορμήσεις του στην περιοχή, και γνώριζε καλά τον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται για την ίδια υπόθεση και ένας αλλοδαπός, που εργάζονταν για τον συλληφθέντα και ερευνάται το κατά πόσο βοήθησε τον φερόμενο δράστη στη μεταφορά του πτώματος. 

Η αστυνομία αναμένεται να προβεί εντός της ημέρας σε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση.

 
Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Βασικά περισσότερο αποτροπιασμό προκαλεί η πληροφορία αυτή. Θα περίμενε κανείς "λογικά" ότι έχοντας 2 παιδιά "υποτίθεται" οτι έχεις νιώσει τα γονικά συναισθήματα που σε κάνουν να εκτιμάς περισσότερο την αξία της ζωής, αλλά δυστυχώς....Είναι το ίδιο θλιβερό με τον serial killer της Κύπρου...
Εφ όσον ήταν τόσο πολυάσχολος και τα κατάφερνε τόσο καλά εχει σώας τας φρένας έτσι ? Ελπίζουμε σε ισόβια και να απωλέσει δια παντώς την γονική επιμέλεια των άμοιρων παιδιών του .
Τί σημασία έχει η πληροφορία ότι ο δράστης έχει δυο παιδιά και είναι γιος ιερέα;;Ότι θα πρέπει να είμαστε πιο επιεικείς μαζί του;Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Εσύ δεν έχεις δικαίωμα να είσαι επιεικής ούτε αυστηρός. Αυτό είναι δουλειά του φυσικού δικαστή.Αν σου έλεγε πχ ότι ήταν ψηλός με καστανά μαλλιά θα ήσουν επιεικέστερος;