Κεραμέως: Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα

Κεραμέως: Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα Facebook Twitter
Eurokinissi
9

«Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ότι το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επανέλαβε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας. Η κ. Κεραμέως μιλώντας στην «Καθημερινή» αιτιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι «τα πανεπιστήμιά μας έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και ανομίας. Χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ακαδημαϊκή ελευθερία, ενώ υπονομεύεται και η εκπαιδευτική διαδικασία». 

Όπως είπε η υπουργός «η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το κατάλληλο ακαδημαϊκό περιβάλλον για την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Για να επιτευχθεί αυτό, οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να επεμβαίνουν στον χώρο του πανεπιστημίου για κάθε αξιόποινη πράξη. Όπως συμβαίνει, άλλωστε, και σε κάθε δημόσιο χώρο».

Αναφορικά με τα ωράρια λειτουργίας των σχολείων η υπουργός δήλωσε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» 

Η υπουργός επίσης ανέφερε ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι» ξεκαθάρισε, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Επί της ουσίας, κάτι σε ό,τι αφορά την ακαδημαϊκή εκπαίδευση θα δούμε;;....πολλά τα ζητήματα και τα προβλήματα...γιατί το πανεπιστημιακό άσυλο (όχι πως δεν αποτελεί ένα ζήτημα ως προς συζήτηση - και μέχρι εκεί), μείζονος σημασίας δεν το λες.Μετά από αυτό (το πανεπιστημιακό άσυλο), ας ακολουθήσει η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία. Να γίνονται ολοκληρωμένες δουλείες...!
ολοι εκλιπαρουσαν παλια υπερ του ασυλου μετα κομπτονται για καταργηση. Το να προφυλασσουν απο την ρυπαροτητα των χωρων ; για αναβαθμιση των σπουδων η αυτο δεν ενδιεφερε και δεν ενδιαφερει ;
Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σε μιά εποχή απόλυτης ελευθερίας του λόγου ένα-σεπτό, δεν λέω-λείψανο της υστερομεσαιωνικής εποχής δεν έχει πια λόγο ύπαρξης παρά μόνο για τους καταχραστές του. Η εκδίωξη των εμπόρων απ'τους ναούς της γνώσης πρέπει να συντελεστεί γρήγορα και αποφασιστικά.