Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κοζάνη

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κοζάνη Facebook Twitter
0

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι κοντά στην Κοζάνη, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση, το επίκεντρο του σεισμού ήταν  νότια της Κοζάνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή ενώ η δόνηση ήταν αρκετά αισθητή στην Δυτική Μακεδονία.

Πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 6,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που είχε γίνει στις 13 Μαίου του 1995, είναι το επίκεντρο της σημερινή σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Μανώλη Σκορδίλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Σκορδίλης, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 13:50 και είχε επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM