Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου δηλώνει: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση»

Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου δηλώνει: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση» Facebook Twitter
0

Στην απολογία του, ο πατροκτόνος της Ζακύνθου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, αναφέρει ότι η αγανάκτηση ήταν το κίνητρο της δολοφονίας. 

Όταν έφτασε στα δικαστήρια της Πάτρας πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί φώναζε «είσαι ήρωας» στον κατηγορούμενο. Ανάλογες εικόνες συμπαράστασης είχαν εκτυλιχτεί και κατά την απολογία του στη Ζάκυνθο. «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω με τον πόνο και την οργή που μου δημιούργησε με όσα είχα δει και είχα ζήσει», είπε σήμερα ο 27χρονος κατηγορούμενος.

Όπως επανέλαβε στην απολογία του, σκότωσε τον πατέρα του για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση. Ο 27χρονος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν».

«Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στη Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν και με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα», πρόσθεσε στην απολογία του.

Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μία καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.  Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την αγόρευση του εισαγγελέα και την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Με πληροφορίες από patrastimes.gr, tempo24, imerazante

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ