Μήνυση Κούγια στον Χατζηνικολάου επειδή τον αποκάλεσε φασίστα στον «αέρα»

Μήνυση Κούγια στον Χατζηνικολάου επειδή τον αποκάλεσε φασίστα στον «αέρα» Facebook Twitter
3

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου, για την οργισμένη αντίδραση του δημοσιογράφου μετά τις δηλώσεις του ποινικολόγου σχετικά με τους Ρομά και όχι μόνο, οι οποίες προκάλεσαν δημόσιο σάλο. 

Ανήμερα των εθνικών εκλογών, ο δικηγόρος ήταν φιλοξενούμενος στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, και προκάλεσε την οργή τόσο του κεντρικού παρουσιαστή Νίκου Χατζηνικολάου, όσο και πολλών προσκεκλημένων με τα όσα είπε για τους Ρομά, τους «ανθρώπους με ιδιαιτερότητες», σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δικηγορικό μας γραφείο ζήτησε σήμερα μέσω του ΕΣΡ αντίγραφο της εκπομπής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ANT1, με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών τόσο εις βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου, όσο και εις βάρος όλων όσων με κραυγές ουσιαστικά περιέγραψαν τον επικεφαλής του γραφείου μας ως δήθεν φασίστα», αναφέρει στην ανακοίνωση της η πλευρά Κούγια.

Ο Αλέξης Κούγιας θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή για αποζημίωσή του, τα χρήματα της οποίας θα διαθέσει, όπως λέει, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, καθώς ο κ. Χατζηνικολάου «αποκαλώντας τον φασίστα και μάλιστα πιο ακραίο φασίστα από τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής», λησμόνησε την πραγματικά λαϊκή καταγωγή του κ. Κούγια, την επιστήμη του, την αυτοδημιούργητη καριέρα του, την παράκλησή του να είναι παρών στο πάνελ, λησμόνησε ότι ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να υπερασπιστεί κατηγορούμενους στη δίκη που διεξάγεται για σημαντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής».

Οι δηλώσεις Κούγια που εξόργισαν δημοσιογράφο και προσκεκλημένους

«Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που ψήφισαν. Δηλαδή αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, εάν είναι οι λαθρομετανάστες που πήραν διαβατήρια..», σχολίαζε την Κυριακή ο ποινικολόγος. «Περιορίζεται απόλυτα πια η προοπτική της επανόδου. Γιατί, αν πάρεις το υγιές κομμάτι του ελληνικού λαού, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες» συνέχισε δημιουργώντας αναστάτωση στο πλατό. Η ένταση συνεχίστηκε και ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν κατάφερε να κρύψει την οργή του: «Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Ακούτε, κύριε Κούγια;», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος. «Είναι πολύ θλιβερή η τοποθέτηση αυτή (...) Θεωρώ την άποψή σας φασιστική (...) Δεν έχω ακούσει να την κάνουν ούτε χρυσαυγίτες της κακιάς ώρας (...) Θα σας λατρέψουν με αυτά που λέτε».

 

Τώρα το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια υποστηρίζει ότι «μετά την ακραίως αήθη, αδικαιολόγητη, ανάγωγη και παράνομη επίθεση, την οποία εδέχθη ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξης Κούγιας, το δικηγορικό μας γραφείο ζήτησε σήμερα μέσω του ΕΣΡ αντίγραφο της εκπομπής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ANT1, με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών τόσο εις βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου, όσο και εις βάρος όλων όσων με κραυγές ουσιαστικά περιέγραψαν τον επικεφαλής του γραφείου μας ως δήθεν φασίστα, προσπαθώντας με προκλητικά ουρλιαχτά δήθεν αγανακτήσεως και χειρονομίες χτυπημάτων στα τραπέζια, αλλά κυρίως με κλείσιμο του μικροφώνου του, να τον αποτρέψουν στο πλαίσιο της ελευθερίας του εκφράζεσθαι και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να αναπτύξει την άποψή του περί της αλλοιώσεως της αισθητικής «εικόνας» ενός κόμματος της Αριστεράς, (στην οποία διαχρονικά ανήκει και ο επικεφαλής του γραφείου μας όταν από εφηβικής ηλικίας ζούσε στην Πετρούπολη), όταν ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσεως που απαρτίζεται από Ρομά που ούτε τους αγώνες τις Αριστεράς γνωρίζουν, ούτε αισθητική ζωή αριστερών έχουν (εκατοντάδες των οποίων έχει υπερασπιστεί ο κ. Κούγιας στην σαραντακονταετή και πλέον ενασχόλησή του με τη δικηγορία), πολίτες με ακραίες ιδιαιτερότητες, όπως υποψήφιοι, οι οποίοι τη μία μέρα έχουν αντρικά ονόματα και την επομένη γυναικεία, ταλαιπωρημένοι των φυλακών (τους οποίους επίσης έχει υπερασπιστεί ο κ. Κούγιας σε χιλιάδες υποθέσεις μέχρι σήμερα) και άνθρωποι με προέλευση από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως αφρικανικές, ασιατικές, Παλαιά Σοβιετική Ένωση, στους οποίους έχουν δοθεί πολλές φορές ελληνικά διαβατήρια, χωρίς να μιλούν καν την ελληνική γλώσσα και χωρίς να γνωρίζουν έστω και ελάχιστα για τους αγώνες της Αριστεράς και για την ένδοξη ιστορία της χώρας μας.

»Στο Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κούγιας θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή για αποζημίωσή του, τα χρήματα της οποίας θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, γιατί αποκαλώντας τον φασίστα και μάλιστα πιο ακραίο φασίστα από τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής», λησμόνησε την πραγματικά λαϊκή καταγωγή του κ. Κούγια, την επιστήμη του, την αυτοδημιούργητη καριέρα του, την παράκλησή του να είναι παρών στο πάνελ, λησμόνησε ότι ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να υπερασπιστεί κατηγορούμενους στη δίκη που διεξάγεται για σημαντικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», αρνήθηκε να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του Πακιστανού στα Πετράλωνα, οι συγγενείς των οποίων μας επισκέφτηκαν στο γραφείο, δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ κανέναν φασίστα σε καμία δίκη φασιστών σε οιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, αλλά την ίδια στιγμή ταλαιπωρήθηκε ακραία από τους φασίστες αλλά και από κακής αντιλήψεως αστυνομικούς, όταν επί δυο και πλέον χρόνια υπερασπίστηκε μέχρι και της αθωώσεώς του, έχοντας ως συνεργάτη του τον μέχρι προ ολίγου Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, τον φερόμενο ως αρχηγό του ΕΛΑ, κοινοτάρχη Κιμώλου, Κύριο, με κάππα κεφαλαίο, Αγγελέτο Κανά».

«Ο "λαϊκός αγωνιστής" Νίκος Χατζηνικολάου, για τον οποίο όλοι γνωρίζουν ποιά κομματική προέλευση είχε από εφηβικής ηλικίας, όντας από ηλικίας ενός έτους γιος βουλευτού (ο πατέρας του, όπως με ενημέρωσαν τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την Αλεξανδρούπολη, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1963, όταν ο ίδιος ήταν ενός έτους) και μετέπειτα Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, δεν κάλεσε στο τηλεοπτικό του πάνελ κανένα Ρομά, ούτε κανένα με ιδιαιτερότητες, ούτε κανένα φυλακισμένο, ούτε κανέναν αλλοδαπό, ο οποίος κατέχει ελληνικό διαβατήριο, για να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά κάλεσε το «φασίστα» κ. Κούγια, παρακαλώντας τον από ημέρες, γιατί ο κ. Κούγιας είχε δεσμευτεί να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, μαζί με την κα Ζαχαρέα και τον κ. Τράγκα, και, ενώ ο κ. Κούγιας τον ετίμησε με την παρουσία του, αντιμετώπισε μια αντιδεοντολογική, απερίγραπτη, ανάγωγη και παράνομη συμπεριφορά που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την άποψή του.

»Τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κούγιας θα καταγγείλει και στην ΕΣΗΕΑ. Αθήνα, 11/7/2019 Με εκτίμηση Οι συνεργάτες και η γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου μας Υ.Γ. Ο μόνος λόγος, για τον οποίο θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε και να αποδεχθούμε μια ειλικρινή συγνώμη όλοι εμείς οι συνεργάτες από 20 έως 40 και πλέον χρόνια του κ. Κούγια, είναι η παρουσία στο studio των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και κ. Κατρούγκαλου και τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα».

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στο αποκορύφωμα η κόντρα των δύο ανδρών με αφορμή σχόλια του ηθοποιού για το ύψος του ποινικολόγου. "Ο κοντός έχει μεγάλα γεννητικά όργανα" είχε απαντήσει ο δικηγόρος.https://www.news247.gr/celebrities/koygias-elege-tha-deiro-ton-lazopoylo.6698984.html----Αλεξη-κέραυνο ο Κούγιας (στις φάπες…)(...)"Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο Κούγιας τις τρώει επειδή δεν έχει το σωματικό δέμας για να αντεπεξέλθει σε καβγάδες. Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης είναι υπεράνω. Προτιμά να τις φάει γιατί είναι θεοσεβούμενος κι ακολουθεί κατά γράμμα το ευαγγέλιο. Η χριστιανική ηθική επιτάσσει ότι όταν κάποιος σε χτυπήσει στην μία παρειά, τότε πρέπει να γυρίσεις και την άλλη. Κι αυτό κάνει ο Αλέξης. Μόνο μία φορά ξέφυγε. Τότε στο Κολωνάκι έγινε ταύρος βλέποντας τον Γρηγόρη Βαλιανάτο, που είχε τολμήσει να του θίξει τον ανδρισμό. Ο Βαλιανάτος είχε δηλώσει πως «ο Κούγιας επιτίθεται με πάθος κατά των ομοφυλόφιλων, διότι στο παρελθόν θα πρέπει να είχε μία τραυματική ομοφυλοφιλική εμπειρία». Και φυσικά, ο Κούγιας τον έδειρε."https://www.iapopsi.gr/αλεξη-κέραυνο-ο-κούγιας-στις-φάπες/------Ξύλο Μελισσανίδη - Κούγια σε γνωστό μαγαζί στη Βουλιαγμένηhttps://m.tvxs.gr/mo/i/238229/f/news/athlitika/ksylo-melissanidi-koygia-se-gnosto-magazi-sti-boyliagmeni.html------Better Call Alexis: 7 υποθέσεις που μόνο ο Αλέξης Κούγιας θα μπορούσε να έχει αναλάβειΜια αναδρομή στην καριέρα του ποινικολόγου που ανθίζει εκεί που οι άλλοι ψοφάνε από τη μπόχαhttps://m.luben.tv/originals/54068------Διαγραφή του κ. Αλ. Κούγια από τον Δικηγορικό ΣύλλογοΔιαγράφηκε χθες από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος ο κ. Αλ. Κούγιας. Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη. Αυτεπαγγέλτως θα κριθεί οριστικά από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β.Νικόπουλος, ενώ ο κ. Κούγιας έχει δικαίωμα να προσφύγει εναντίον της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Πειθαρχικό έκρινε ότι ο κ. Κούγιας, παρά το γεγονός ότι έχει τιμωρηθεί πειθαρχικώς τρεις φορές με προσωρινή παύση, δείχνει εμμονή σε αναξιοπρεπή συμπεριφορά.https://www.google.com/amp/s/www.tovima.gr/2008/11/25/society/diagrafi-toy-k-al-koygia-apo-ton-dikigoriko-syllogo/amp/+«Παράνομη» η διαγραφή του ΚούγιαΜε πλειοψηφία δύο προς τρεις το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο δικηγόρων του Αρείου Πάγου έκρινε παράνομη τη διαγραφή του Αλέξη Κούγια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποφάσισε να μην προβεί στην οριστική διαγραφή του από τα μητρώα του ΔΣΑ, αλλά να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του.Ο ΔΣΑ είχε εισηγηθεί την οριστική διαγραφή του κ. Κούγια από το μητρώο του με την κατηγορία της «διαχρονικής προσβολής του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος» http://www.topontiki.gr/article/55042/paranomi-i-diagrafi-toy-koygia
Πφφφ εχει χαθεί η μπάλα. Ο τραγικός γενικά Κούγιας εδω ειπε κατι το οποίο έχει βάση αλλα δεν ειναι καθολου τηλεοπτικό (δεν μπορει να το πεταξεις σαν ατακα , θελει αναλυση κ προσεκτικο λεξιλογιο) , το οποίο ειναι οτι ενα εκλογικο σώμα απο Ρομά, υποδικους κτλ. δεν μπορει να αποτελει σταθερο σημειο αναφορας για τον Συριζα γιατι απλα (η λογικη λεει) οτι δεν ψηφιζουν αριστερα/δεξια/κεντρο αλλα οποιος του δωσει ενα κομματι ψωμι το οποιο συντροφοι ειναι αληθεια. Τωρα μετα η κουβεντα ξεφυγε γιατι μετα μπηκαν μεσα κ οι γκευ κτλ λες κ εχουν καμια σχεση με Ρομα κ υποδικους. Κουραση. Ο Νικολαρας καταλαβε οτι του κατσε στραβη κ με στυλ Παπαδακη οχι-οχι-οχι ενω χλατσωνε ο βλαμμενος την Κανελη , σηκωσε φωνη να καλυψει τον κ%]^ του. Περαστικα τους.
Μα τι είναι αυτά που λέτε;! Είναι πραγματικά η απόλυτη έκφραση φασισμού να θεωρείτε ότι υπάρχουν ψήφοι με διαφορετική βαρύτητα. Δηλαδή ο ελεύθερος επαγγελματίας που ψήφισε αυτόν που θα του μειώσει τη φορολογία είναι πιο καλός ψηφοφόρος από αυτόν που χρειάζεται το επίδομα; Δηλαδή ο συνταξιούχος που παίρνει το φακελάκι έτοιμο είναι καλύτερος ψηφοφόρος; Δηλαδή ο νέος που εκπορνεύεται πολιτικά για να διοριστεί είναι καλύτερος ψηφοφόρος; Και επειδή αυτοί οι ψηφοφόροι αποτελούν τον κομματικό στρατό της Νέας Δημοκρατίας σας λέω ότι ούτε αυτή είναι ορθή αισθητικη εικόνα ενός κόμματος.