Τραυματίες και ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Ποιες περιοχές επλήγησαν από το χαλάζι και τους ανέμους

Τραυματίες και ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Ποιες περιοχές επλήγησαν από το χαλάζι και τους ανέμους Facebook Twitter
Πηγή φωτό: e-evros
0

Σε εξέλιξη είναι κύμα κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Θεσσαλία, Βοιωτία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και των ανέμων.

Επτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έπειτα από την πτώση ενός πεύκου πάνω σε σκηνή στο hotspot των Οινοφύτων.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες που προσπαθούν να απομακρύνουν το δένδρο, προκειμένου να δουν μήπως υπάρχουν τυχόν εγκλωβισμένοι, καθώς και αστυνομικοί, ενώ τα άτομα που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το onlarissa, από την χαλαζόπτωση, αλλά και δυνατούς ανέμους κυρίως στην περιοχή του Αργυροπουλίου στον Τύρναβο, ξεριζώθηκαν δέντρα και γεωργικές καλλιέργειες ενώ οι οδηγοί κινούνταν μετ'εμποδίων.

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, στη διάρκεια καλοκαιρινού μπουρινιού που ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου. Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημίες των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται καταιγίδες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αύριο ξεκινούν οι έλεγχοι για τις ζημιές από το χαλάζι σε Ροδόπη, Πήλιο και Κορινθία

Στους πρώτους ελέγχους από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ωρών στις καλλιέργειες σε Ροδόπη, Πήλιο και Κορινθία, θα προβούν αύριο το πρωί οι επόπτες του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θα προχωρήσουν στις πρώτες επισημάνσεις και στη συνέχεια στις αναγγελίες των ζημιών από τους κατά τόπους ανταποκριτές του Οργανισμού ενώ θα δοθούν και οδηγίες προς τους πληγέντες παραγωγούς.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, εντός 15 ημερών οι παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημιάς. ώστε στη συνέχεια οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ να προβούν σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις αρχικά στις καλλιέργειες κοντά στη συγκομιδή και στη συνέχεια στις όψιμες.

Σημειώνεται ότι η ίδια διαδικασία θα εφαρμοστεί και στις καλλιέργειες άλλων περιοχών οι οποίες ενδεχομένως θα πληγούν, τις επόμενες ώρες, από παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM