Βόλος: Κάθειρξη δώδεκα μηνών στον 55χρονο που κλωτσούσε το γαϊδούρι για να «συνέλθει»

Βόλος: Κάθειρξη δώδεκα μηνών στον 55χρονο που κλωτσούσε το γαϊδούρι για να «συνέλθει» Facebook Twitter
Eurokinissi
4

Σε 12 μήνες φυλάκιση και την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 55χρονο, για κακοποίηση ζώου.

Ο 55χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία επειδή χτυπούσε με κλωτσιές στο κεφάλι έναν γάιδαρο προκειμένου να συνέλθει, όταν το ζώο έπεσε στον δρόμο, από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου κατά την διάρκεια μεταφοράς του.


Η δικαιολογία για τον 55χρονο ήταν ότι κλωτσούσε το ζώο γιατί κάποιοι το «μάτιασαν», εκείνο έπαθε κρίση πανικού και αν δεν του συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο, το ζώο θα κινδύνευε να πεθάνει.

Το βάναυσο περιστατικό συνέβη πριν μία εβδομάδα, σε παράδρομο του Περιφερειακού του Βόλου, όταν ο 55χρονος μετέφερε στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου δύο γαϊδούρια  και ένα πόνυ και ξαφνικά το ένα ζώο έπεσε στον δρόμο από την καρότσα του αυτοκινήτου και ο 55χρονος το έσερνε τραυματισμένο. Για καλή τύχη του ζώου, αθλητές στο Πανθεσσαλικό στάδιο είδαν το συμβάν και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Η μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του 55χρονου ήταν για κακοποίηση ζώου και το δικαστήριο δεν δέχτηκε τις δικαιολογίες που ισχυρίσθηκε κατά την διάρκεια της δίκης του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η δικαιολογία για τον 55χρονο ήταν ότι κλωτσούσε το ζώο γιατί κάποιοι το «μάτιασαν», εκείνο έπαθε κρίση πανικού και αν δεν του συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο, το ζώο θα κινδύνευε να πεθάνει. Πηγή: www.lifo.grΚρίση πανικού από το μιάτιασμα το καημένο το γάϊδούρι... Μάλιστα.Που το σκέφθηκε ο άνθρωπος ή μάλλον ο δικηγόρος του...Αλλά προφανώς δεν έπεισε το Δικαστήριο (τι ακούνε αλήθεια και οι δικαστές...).Προς το παρόν, ας ευχηθούμε εμείς να καταβάλει το πρόστιμο και το ποσό εξαγοράς της ποινής φυλάκισης.Και να τα πει αυτά τα περί "ματιάσματος" στα εγγόνια του...
Χαρακτηριστε με οπως θελετε αλλα τι δικαιοσυνη ειναι αυτη που δινει αυτη την ποινη σε αυτο το περιστατικο και στην υποθεση της δολοφονιας του Γιακουμακη το ανωτερο ειναι 36 μηνες που εξαγοραζονται (νομιζω με συνολικο κοστος κατω των 5000). Πραγματικα δεν το καταλαβαινω...