Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίρνει θέση υπέρ των εκλογικών δικαιωμάτων σε μετανάστες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίρνει θέση υπέρ των εκλογικών δικαιωμάτων σε μετανάστες Facebook Twitter
6

Την άποψή του πως είναι είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας μετανάστες από άλλες χώρες εξέφρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στο Ζάππειο. 

Το Lifo.gr,  βρέθηκε εκεί και έθεσε το ερώτημα σχετικά με το δικαίωμα ψήφου που θα έχουν αρκετοί μετανάστες στις ερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Αναλυτικά η ερώτηση: «Στις 7 Ιουλίου, μετανάστες με ελληνική ιθαγένεια θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Πόσο σημαντικό είναι, πιστεύετε, για τους μετανάστες να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, ειδικά εάν πρόκειται για τη χώρα όπου έχουν γεννηθεί; Το είχατε αναλογιστεί ποτέ αυτό όταν ήσασταν έφηβος και αρχίζατε να διαμορφώνετε πολιτική συνείδηση;». 

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που πέρασε μικρός, τα χρόνια πριν την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτό σίγουρα μετράει πάρα πολύ γιατί ο καθένας έχει λόγο και άποψη. Θυμάμαι όταν ήμασταν και εμείς πιτσιρίκια, έπαιρναν οι φίλοι μας ταυτότητες και τα διαβατήριά τους. Τότε εμείς στο κεφάλι μας δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν. Πηγαίναμε και ρωτούσαμε τους γονείς μας, γιατί δεν έχουμε εμείς διαβατήριo; Γιατί δεν έχουμε ταυτότητα; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε και εμείς ένα ταξίδι όπως οι φίλοι μας; Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν κιόλας. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ψηφίσουν, να βγουν να πουν την άποψη τους. 

«Δεν το ήξερα γιατί, όπως γνωρίζετε, ήμουν στην Αμερική συγκεντρωμένος στη σεζόν και μετά είχα τα βραβεία και πολλές υποχρεώσεις. Σίγουρα, όμως, είναι καταπληκτικό, παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, να τους δίνεται μια ευκαιρία να είναι σαν τα άλλα τα παιδιά. Ειδικά για τους μετανάστες, χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό», κατέληξε. 

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ