Πανελλήνιες 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες - Τι προβλέπεται για τις βάσεις

Πανελλήνιες 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες - Τι προβλέπεται για τις βάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Tην Παρασκευή αναµένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019.

Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ που έλαβαν µέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις αναμένεται να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία µε τα βαθµολογικά κέντρα, εργάζονται εντατικά προκειµένου στο τέλος της εβδοµάδας να αναρτήσουν τους βαθµούς σε όλα τα λύκεια της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα δοθούν στους µαθητές και οι βαθµοί των ειδικών µαθηµάτων και συνεπώς από εκείνη την ηµέρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την οριστική υποβολή του µηχανογραφικού, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να συµµορφωθούν µε την οριστική ηµεροµηνία, καθώς µετά δεν γίνεται δεκτή καµία υποβολή ούτε και τροποποίηση στο δελτίο.

Τις επόµενες ηµέρες, και αφού πρώτα δοθούν από την αρµόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και τα στατιστικά στοιχεία µε τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων στις εξετάσεις, θα µπορούν να γίνουν και ασφαλέστερες προβλέψεις σχετικά µε την πορεία των φετινών βάσεων στα τµήµατα των πανεπιστηµίων.

Σημειώνεται ότι οι µαθητές δεν πρέπει να συµπληρώσουν το µηχανογραφικό τους µε βάση αυτές τις προβλέψεις, αλλά έχοντας υπόψη τις βαθµολογίες τους και τις επιθυµίες τους για το αντικείμενο των σπουδών που θέλουν να ακολουθήσουν.

 Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι μαθητές εξετάστηκαν στο ειδικό μάθημα των Γαλλικών

Οι εκτιµήσεις για τις βάσεις 

 

1ο επιστηµονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Το επίπεδο των θεµάτων ήταν περίπου ίδιο µε πέρυσι, συνεπώς οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν αναµένεται να έχουν σηµαντικές διακυµάνσεις. Και στα τρία µαθήµατα (Λατινικά, Ιστορία και Αρχαία) τα θέµατα ήταν βατά και οι υποψήφιοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως έγινε σε άλλα µαθήµατα. Οι καθηγητές εκτιµούν ότι κατά πάσα πιθανότητα η πορεία των βάσεων δεν θα είναι πτωτική και ότι θα υπάρξουν µικρές αυξοµειώσεις, ανάλογα µε το τµήµα.


2ο επιστηµονικό πεδίο Θετικών Σπουδών: Σε σχολές όπως οι Πολυτεχνικές, Φυσικής, Μαθηµατικών, Χηµείας κ.ά. η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική, δεδοµένου ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων δείχνουν χαµηλές, κυρίως σε Φυσική και Χηµεία. 


3ο επιστηµονικό πεδίο Επιστηµών Υγείας και Ζωής: Οι πολύ αισιόδοξες προβλέψεις µιλούν ακόµη και για πτώση των µορίων στις Ιατρικές Σχολές, συµπεριλαµβανοµένης και αυτής της Αθήνας, που µπορεί να κατέβει από τα 19.000 µόρια. 


4ο επιστηµονικό πεδίο Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής: Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, µε περισσότερο ευνοηµένους όσους στοχεύουν στις οικονοµικές επιστήµες. 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ