ΔΕΗ: Φόβοι για μπλακ άουτ λόγω καύσωνα

ΔΕΗ: Φόβοι για μπλακ άουτ λόγω καύσωνα Facebook Twitter
0

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν φόβοι για μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του καύσωνα

Το σύστημα της ΔΕΗ ήδη παρουσίασε προβλήματα βυθίζοντας πολλές περιοχές στο σκοτάδι ακόμα και στην Αττική με το που η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, να κάνει λόγο για γενικό μπλακ άουτ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για ελλείψεις σε προσωπικό ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μπλακ άουτ. 


«Όταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, ένα ντόμινο μπορεί να δημιουργηθεί από μια γραμμή που θα φύγει» είπε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «φοβάμαι για τα χειρότερα».  Κληθείς να εντοπίσει τις περιοχές στις οποίες υπάρχει το σημαντικότερο πρόβλημα ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι «πλέον στη χώρα μας υπάρχει παντού πρόβλημα. Όταν τα νησιά λειτουργούν με 2-3 τεχνίτες, όταν έχουμε έλλειψη πάνω από 100 τεχνίτες για να καλύψουμε καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Έχουμε σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική, Μεσσηνία και αλλού».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το πρωί, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, συγκάλεσε σύσκεψη με τον επικεφαλής της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ώστε να αποφευχθούν τα μεγάλα προβλήματα με τις ανησυχία να επικεντρώνεται στα νησιά και ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Η κατάσταση στα νησιά κρίνεται οριακή καθώς η κατανάλωση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της τουριστικής περιόδου και τις θερμοκρασίες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είναι υψηλές αυξάνοντας την ζήτηση σε ρεύμα λόγω των κλιματιστικών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM