Πτολεμαΐδα: «Άκουσα μόνο ουρλιαχτά» - Ποδηλάτης που επέζησε μιλά για το σοκαριστικό τροχαίο

Πτολεμαΐδα: «Άκουσα μόνο ουρλιαχτά» - Ποδηλάτης που επέζησε μιλά για το σοκαριστικό τροχαίο Facebook Twitter
1

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός ποδηλάτη που επέζησε του σοβαρού τροχαίου στην Πτολεμαΐδα, όπου μία οδηγός παρέσυρε έξι ποδηλάτες

Από το χθεσινό δυστύχημα σκοτώθηκαν δύο ποδηλάτες ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις τραυματίστηκαν από την πορεία του αυτοκινήτου της 62χρονης. «Όταν έπεσε κάτω άκουσα μόνο ουρλιαχτά», περιγράφει ο αστυνομικός - ποδηλάτης που βγήκε ζωντανός από το τροχαίο που «πάγωσε» την τοπική κοινωνία. 

«Μας εμβόλισε. Μας πέταξε. Στην αρχή έπεσα εγώ πρώτος κάτω, που ήμουν λίγο πιο μπροστά από όλα τα άλλα τα παιδιά και όταν έπεσε κάτω άκουσα μόνο ουρλιαχτά», περιγράφει ο 40χρονος που μίλησε στον φακό για το φονικό τροχαίο. Η παρέα είχε βγει για προπόνησή με τα ποδήλατα. «Δεν κατάλαβα τι έγινε. Τη γλίτωσα επειδή με χτύπησε πλάγια».

Νεκροί είναι ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος από τα Σέρβια Κοζάνης και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης από την Έδεσσα. Οι δύο νεαροί σπούδαζαν στο ΤΕΙ Φλώρινας, ενώ ο Πράσσος για αρκετά χρόνια συμμετείχε σε δεκάδες ποδηλατικούς αγώνες, έχοντας κερδίσει και τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου.

 
Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ε, εντάξει ρε παιδιά δεν είναι και κάποιο σοβαρό ζήτημα για να δημιουργούμε τέτοιο θέμα. Με τον νέο ποινικό κώδικα το ανώτατο όριο ποινής για ...άπειρες ανθρωποκτονίες εξ αμελείας είναι 5 χρόνια φυλάκιση (αντιπαρέβαλε νέο = http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=9829 με παλιό = https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-94-poinikos-kodikas-synoliki-poini-se-periptosi-steritikon , για τους λόγου το αληθές).Α... και μετά έχουμε και τις ευεργετικές διατάξεις για την απόλυση κρατουμένων (μην ξεχνιόμαστε)... Άρθρο 105Β ΠΚ "«Όσοι καταδικάστηκαν σε στερητική της ελευθερίας ποινή μπορούν να απολυθούν υπό τον όρο της ανάκλησης, σύμφωνα με τις πιο κάτω διατάξεις, εφόσον έχουν εκτίσει :α) σε περίπτωση φυλάκισης, τα δύο πέμπτα αυτής," και άρθρο 105Α "1.Ο καταδικασθείς σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει συνολικά τα πέντε έτη, μπορεί, αφού εκτίσει το ένα δέκατο αυτής, να δηλώσει ότι επιθυμεί να μετατραπεί το υπόλοιπο της ποινής του έως τον χρόνο της υπό όρο απόλυσης κατά το επόμενο άρθρο, σε παροχή κοινωφελούς εργασίας...." και "2. Για τη μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, κάθε μήνας φυλάκισης αντιστοιχεί σε σαράντα ώρες κοινωφελούς εργασίας,Δηλαδή να μην σας τα πρήζω...Είτε σκοτώσεις από αμέλεια έναν, είτε 1000, με τον νέο Ποινικό Κώδικα καταδικάζεσαι maximum σε 5 έτη φυλάκισης....Μπορεί όμως να καταδικάστηκες σε 5 χρόνια, αλλά θα εκτίσεις τα 2...Όμως μετά από 6 μήνες (1/10 της ποινής σου) θα ζητήσεις να κάνεις κοινωφελή εργασία, οπότε θα μετατραπεί η υπόλοιπη ποινή σου (18 μήνες) σε 720 ώρες (40 ώρες Χ κάθε μήνα) κοινωφελή εργασία , δηλαδή 90 ημέρες 8ώρη κοινωφελή εργασία =3 μήνες). Με απλά λόγια.... σκότωσες 1000 ανθρώπους από αμέλεια;;; ε και; Θα κάνεις 6 μήνες φυλακή + άλλους 3 μήνες κοινωφελή εργασία και είσαι ελεύθερο πουλί. Η 63χρονή σκότωσε μόνο 5-6, οπότε πρέπει να την αφήσουμε ελεύθερη νωρίτερα.... Σκεφτείτε το.... είναι δίκαιο και έγινε πράξη.