Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Διακοπές ρεύματος στην Αττική Facebook Twitter
0

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρούνται από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, διακοπή στην ηλεκτροδότηση παρατηρείται αυτήν την ώρα στις περιοχές, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Λούτσα, Σπάτα, Νέα Μάκρη και Βουτζάς καθώς και στα βόρεια προάστια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα ήταν και η περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, η διακοπή οφείλεται σε βλάβες που έχουν σημειωθεί σε δύο γραμμές του δικτύου.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποτέ θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά

Ο κ. Μανιάτης σημειώνει ότι ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχει την αρμοδιότητα των γραμμών και των υποσταθμών μέσης και χαμηλής τάσης παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού.

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο είναι να μη γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου και με τις πρώτες ακραίες καιρικές συνθήκες να εκδηλώνονται διακοπές ρεύματος.

Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στα «Νέα» ανέφερε ότι από το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ «οι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών.

Ιδίως στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδερφοι μας μετακινούνται στα νησιά γα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών».

Ο ίδιος κάνει γνωστό ότι αποχωρεί μεγάλος αριθμός προσωπικού και μόνο πέρυσι έφυγαν οικειοθελώς περίπου 300 άτομα που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω είναι μεγάλης ηλικίας καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM