Ο Δήμος Αθηναίων δεν δίνει χώρους για προεκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή

Ο Δήμος Αθηναίων δεν δίνει χώρους για προεκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
2

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του να μην διατεθούν δημόσιοι χώροι προβολής στη Χρυσή Αυγή ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υιοθετώντας την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Μπρούλια, κατά την ειδική συνεδρίαση για την παραχώρηση και κατανομή χώρων προεκλογικής προβολής, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να επιμείνει στην προηγούμενη απόφασή του για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, και να μη διατεθούν, ούτε κατά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, χώροι στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

«Ο δήμος Αθηναίων έχει συγκεκριμένες ευθύνες απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της και στο μέτρο που η ρητορεία μίσους και η προσπάθεια εκλογικής κεφαλαιοποίησής της συνεχίζεται και στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, οφείλει να ανταποκριθεί με σύνεση στις ευθύνες αυτές» τόνισε ο κ. Μπρούλιας, σημειώνοντας ότι «οι κανόνες δικαίου δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο, υπάρχει ιεράρχηση των κανόνων δικαίου στην εθνική έννομη τάξη, με υπεροχή του κοινοτικού δικαίου και του Συντάγματος, και στην ιεράρχηση αυτή η εκλογική νομοθεσία κατέχει συγκεκριμένη θέση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μπορεί καταρχήν να θεωρηθεί αναγκαία στις δημοκρατικές κοινωνίες η επιβολή προληπτικών μέτρων σε βάρος των μορφών έκφρασης οι οποίες διαδίδουν, υποκινούν, προάγουν ή δικαιολογούν το μίσος που βασίζεται στη μισαλλοδοξία, υπό την προϋπόθεση ότι η επιβολή «διατυπώσεων», «προϋποθέσεων», «περιορισμών» ή «κυρώσεων» γίνεται κατά τρόπο ανάλογο προς τον επιδιωκόμενο θεμιτό σκοπό.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επειδή ανοίγουμε κερκόπορτες.Είμαι 100% υπέρ της θέσης εκτός νόμου της ΧΑ διότι είναι ένα κόμμα που με βίαιες μεθόδους επιδιώκει την ανατροπή του πολιτεύματος και δέρνει (και ενίοτε σκοτώνει) ανθρώπους αναίτια κι απρόκλητα.Είμαι 100% κατά της νομοθεσίας για την ρητορική μίσους που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για την ποινικοποίηση της πολιτικής διαφωνίας μέσω της διασταλτικής ερμηνείας κακής νομοθεσίας.Συμφωνώ με το αποτέλεσμα της απόφασης του Δήμου Αθηναίων. Διαφωνώ με τα νομικά όπλα πάνω στα οποία εδράζεται.Η νομοθεσία για την ρητορική μίσους όχι μόνο πάσχει από κακούς ορισμούς (το μέγιστο πρόβλημα σε όλες τις κακές νομοθεσίες) αλλά και "τρέχει" από ανθρώπους πολύ συγκεκριμένης ιδεολογίας με τάσεις ιστορικού ρεβανσισμού.Στο ερώτημα αν υπάρχει ρητορική μίσους η απάντηση είναι ότι σαφώς και υπάρχει. Στο ερώτημα πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η απάντησή μου είναι ότι δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν γιατρεύεις ένα κακό προξενώντας άλλα.Σίγουρα αυτό που πρέπει να τιμωρούμε και να αποκλείουμε από την δημόσια ζωή είναι η οποιασδήποτε μορφής βία.