Αίσιο τέλος για τον 20χρονο φοιτητή που εξαφανίστηκε στην Κρήτη - Βρέθηκε μετά από 51 ώρες

Αίσιο τέλος για τον 20χρονο φοιτητή που εξαφανίστηκε στην Κρήτη - Βρέθηκε μετά από 51 ώρες Facebook Twitter
2

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή Κοσμά Κακούρη στην Κρήτη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το βράδυ της Παρασκευής καθώς εντοπίστηκε σώος σήμερα τα ξημερώματα. 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη «αρχικά ένας κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι άκουσε κάτι σαν φωνές ή κλάματα σε μια αγροτικής περιοχή στα Καλέσσα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΤΑΕ και άντρες έσπευσαν στο σημείο αλλά η έλλειψη φωτισμού δεν βοήθησε να βρεθεί ο αγνοούμενος. Έπειτα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ και μετά από αναζήτηση βρέθηκε ο 20χρονος. Ήταν ταλαιπωρημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

«Η περιπέτεια του Κοσμά Κακούρη, 20 ετών, έληξε σήμερα πρωινές ώρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο Κοσμάς είναι πλέον ασφαλής με την οικογένειά του. Ο Κοσμάς εντοπίστηκε από κατοίκους, σε ευρύτερη αγροτική περιοχή, καθώς καλούσε σε βοήθεια. Οι κάτοικοι, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την εξαφάνισή του Κοσμά από το Missing Alert που ενεργοποίησε "Το Χαμόγελο του Παιδιού", τον αναγνώρισαν και άμεσα ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Τέλος καλό όλα καλά» δήλωσε η Εύα Δημάκη, μητέρα του 20χρονου φοιτητή, που μιλώντας στον ΑΝΤ1, ευχαρίστησε επίσης «όλα τα παιδιά, τους αστυνομικούς, τους χωριανούς, όλον τον κόσμο που βοήθησε και συμμετείχε στις έρευνες». «Είναι πολύ φρέσκο ακόμα», ανέφερε η μητέρα του 20χρονου. «Σας ευχαριστούμε όλους. Είναι λίγο ταλαιπωρημένος αλλά σώος. Παρακαλώ αρκεστείτε σ΄αυτό για την ώρα, και χαρείτε μαζί μας», δήλωσε ο πατέρας του, Γιώργος Δημάκης. 

Τα ίχνη του 20χρονου φοιτητή, που σπουδάζει στην Αγγλία, εξαφανίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής και αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του. Ο Κοσμάς Κακούρης είχα εξαφανιστεί από την περιοχή Καβροχώρι του Ηρακλείου που βρίσκεται το σπίτι της οικογένειάς του, απ' όπου έφυγε με τα πόδια και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Για την εξαφάνισή του ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, ενώ σχετική ανακοίνωση («Missing Alert») εξέδωσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού», μετά από Εισαγγελική Εντολή καθώς και «Silver Alert» από τη «Γραμμή Ζωής».

Για τον εντοπισμό του 20χρονου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και άνδρες της ΕΜΑΚ μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Ανάστατοι συμμετείχαν στις έρευνες και αρκετοί εθελοντές αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι της περιοχής, που αναζητούσαν το νεαρό Κρητικό, καθώς επίσης και κλιμάκιο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, το σημείο εντοπισμού απέχει αρκετά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε, οπότε ο ίδιος καλείται πλέον να εξηγήσει πως βρέθηκε στην απομακρυσμένη περιοχή. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ούτε θα μάθουμε ποτέ...εκεί τοπικά ίσως να μαθευτούν κάποια γενικά πράγματα. Εαν εξαφανίστηκε για κάναν χαζό λόγο (τύπου ήθελα να ξεφύγω λίγο ή έκανα κάνα στριφτό βαρύ και χάθηκα) η οικογένεια δεν πρόκειται να πει και πολλά στους γύρω της. Εδώ ένας στην Θεσπρωτία είχε εξαφανιστεί κάνα 10ημερο και όταν τον βρήκαν (ή εμφανίστηκε ο ίδιος) είπε απλά πως είχε προβλήματα με την γυναίκα του συν οικονομικά και απλά πήγε και έμεινε μόνος σε μια αγροτική μονάδα. Μιλάμε για κουφά πράγματα.