Σεισμός

Προσήγαγαν δεκάχρονους μαθητές ως ύποπτους για βανδαλισμό σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Προσήγαγαν δεκάχρονους μαθητές ως ύποπτους για βανδαλισμό σχολείου στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
5

Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν, χθες το βράδυ, μαθητές του 11ου Γυμνασίου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για βανδαλισμό.

Η προσαγωγή έγινε ενώ οι μαθητές κάθονταν στο προαύλιο του σχολείου τους, όπου, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, συζητούσαν απλώς μετά την ολοκλήρωση των προαγωγικών τους εξετάσεων.

Οι εννέα μαθητές, ηλικίας από 10 έως 13 ετών, κλήθηκαν να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών των προσαγόμενων ανηλίκων. Όπως φαίνεται να εξήγησαν οι αστυνομικοί στους γονείς, η προσαγωγή έγινε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει κατ' αγνώστων ο διευθυντής του Γυμνασίου για βανδαλισμούς στην ίδια σχολική μονάδα κατά τα προηγούμενα 24ωρα.

Εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων διαμαρτυρήθηκαν, τονίζοντας ότι οι βανδαλισμοί αφορούσαν προηγούμενες ημέρες και τα παιδιά απλώς συζητούσαν στο προαύλιο του σχολείου, χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Τελικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν διαπιστώθηκε σύνδεσή τους με την υπό διερεύνηση υπόθεση των φθορών στο σχολείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
5

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μόνο που οι βανδαλισμοί είχαν λάβει χώρα 24 ώρες και βάλε πριν τα συλλάβουν, οπότε, τελικά, η αστυνομία ΔΕΝ έκανε την δουλειά της.Είναι σαν να σπάσει κάποιος το αυτοκίνητό μου σήμερα και η αστυνομία να προσάγει ως ύποπτο έναν κάτοικο της περιοχής που τυχαίνει να περνάει κοντά στο αυτοκίνητό μου αύριο.Μεγάλη επιτυχία της Ε.Α. !!!! Ήδη αισθάνομαι πιο ασφαλής από την απειλή των 10χρονων καθαρματακίων (αλήθεια ποια είναι η γενική πληθυντικού της λέξης "καθαρματάκια";)
Κάνεις κάποιας μορφής -λιγο vintage- φάρσα.Ανάμεσα στο ταλαιπωρούνται για 5-6 ώρες 9 13χρονα και στο η αστυνομία διερευνά την πιθανότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων 1000 φορές στις 1000 επιλέγω το 2ο.Επιτέλους κάποτε πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Κυρίως όταν δεν έχει κάνει καμία παρανομία.Η προσαγωγή στα πλαίσια διερεύνησης αξιόποινης πράξης δεν είναι παράνομη.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΓΕΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ή ΕΝΗΛΙΚΕΣ) ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.Δηλαδή πρέπει να είσαι ο Μάτλοκ για να καταλάβεις ότι ότι αυτό έγινε αποκλειστικά για να δείξουν ότι κάτι έκαναν και να καλύψουν την ίδια τους την ανικανότητα να επέμβουν σε εύλογο χρόνο;