Παλιοί γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής οι ληστές της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Παλιοί γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής οι ληστές της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
1

Παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την κινηματογραφική ληστεία στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ" της Θεσσαλονίκης, σε χρηματαποστολή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.


Οι δύο συλληφθέντες είναι ελληνικής καταγωγής, 35 και 41 ετών και, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. Πηγές της Αστυνομίας που επικαλείται το πρακτορείο, επιβεβαιώνουν ότι ο πρώτος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες παρακολουθούνταν τον τελευταίο καιρό από τις διωκτικές αρχές.


Μετά της σύλληψή τους και σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ, συνελήφθη και μία 39χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται ως συνεργός τους. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα των δραστών. 


Εν τω μεταξύ, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν σπίτια από τα οποία εκτιμάται ότι πέρασαν τα προηγούμενα 24ωρα οι δύο κατηγορούμενο, αναζητώντας στοιχεία για την δικογραφία.

Το χρονικό της ληστείας

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν της 12 το μεσημέρι, την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ) το οποίο βρίσκεται στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης.

Φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, οι δράστες, που εκτιμάται πως γνώριζαν ότι σήμερα είναι ημέρα μισθοδοσίας του προσωπικού του νοσοκομείου, απείλησαν με όπλα, τους υπαλλήλους από τους οποίους απαίτησαν να παραδώσουν τις δύο βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία βαλίτσα, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.


Στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου προκειμένου να διαφύγουν με όχημα, περικυκλώθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή και τους ακινητοποίησαν.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ

«Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και περί την 12η μεσημβρινή έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός Παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πράγμα σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό (πρωινό ωράριο λειτουργίας)».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια