Τραγωδία στο Αιγαίο: Επτά νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο

Τραγωδία στο Αιγαίο: Επτά νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου
1

Νέα τραγωδία καταγράφεται στη θάλασσα του Αιγαίου καθώς επτά νεκροί είναι ο απολογισμός από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες, σήμερα στις 7 το πρωί, 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος ήταν γεμάτο ανθρώπους ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης. Ο αρχικός αριθμός των νεκρών είχε αναφερθεί πως είναι έξι, αλλά λίγο μετά τις 9 το πρωί μεταδόθηκε πως για την ώρα τα θύματα είναι 7.

Το ναυάγιο έγινε περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης. Η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν οι φυγάδες είχε ξεκινήσει από τις απέναντι ακτές, και συγκεκριμένα την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγο όμως πριν την άφιξή της στη Λέσβο πιθανά λόγω μετατόπισης φορτίου εξαιτίας της υπερφόρτωσης της, ανατράπηκε. Στην περιοχή την ώρα του ναυαγίου επικρατούσαν συνθήκες καλοκαιρίας.

Επιτόπου έσπευσε το σύνολο της δύναμης των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex στη Λέσβο, καθώς και αεροσκάφος τύπου super puma που συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή για εντοπισμό και άλλων τυχόν ναυαγών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν διασωθεί 58 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

ΟΗΕ: Τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου με επτά νεκρούς

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την είδηση ότι επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σε ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου. Το ελληνικό λιμενικό μετέφερε 57 επιζώντες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Μέλη προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας βρίσκονται στο σημείο για να παράσχουν υποστήριξη στους επιζώντες και τις ελληνικές αρχές με όποιο τρόπο χρειαστεί.

«Αυτή η τραγωδία υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να τολμούν ριψοκίνδυνα ταξίδια για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Philippe Leclerc, ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. «Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στα χέρια αδίστακτων διακινητών».

Σχεδόν 10.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος ενώ 39 έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τραγικό συμβάν για το οποίο κάποτε οι δουλέμποροι και οι de facto συνεργάτες τους (ΜΚΟ, αλληλέγγυοι κτλ) πρέπει να πληρώσουν για τις συνέπειες των πράξεών τους.